Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Днями голова обласної державної адміністрації Степан Барна прозвітував про результати роботи виконавчої гілки влади області та окреслив пріоритети на 2017 рік.
За його словами, у 2016 році економіка Тернопільщини стабілізувалася. Відтак область демонструє покращення у сфері соціально-економічного розвитку.
«Ми входимо у «десятку» кращих в Україні за динамікою зростання: індекс будівельної продукції – 3 місце; обсяг прямих іноземних інвестицій – 4 місце; індекс промислового виробництва – 4 місце; обсяг виробництва валової продукції сільського господарства – 8 місце; обсяг капітальних інвестицій – 9 місце; середньомісячна зарплата та індекс реальної зарплати – 10 місце», – підкреслив очільник Тернопільщини.
Крім того, у 2016 році в економіку Тернопільщини стали більше інвестувати
Підприємства та організації активізували свою роботу та вклали у розвиток економіки на 40,9% більше, ніж торік – 2,8 млрд грн (за січень-вересень). Важливим є те, що майже 60% від загального обсягу капітальних інвестицій вкладено саме в розвиток реального сектору економіки Тернопільщини (сільське господарство та промисловість). А це – нові елеватори, фруктосховища, тваринницькі комплекси, сільськогосподарська техніка, виробничі лінії та обладнання.
«У 2016 ми заклали надійний фундамент для зростання інвестицій – вперше на Тернопільщині відбувся Форум міжнародного рівня, де ми представили реальні проекти розвитку області. Динаміка прямих іноземних інвестицій дала приріст і вивела Тернопільщину на 4 місце в Україні. Ми прийняли понад 80 іноземних делегацій, на сьогодні ми вже маємо – 7 міжнародних угод. Наш економічний потенціал був представлений міжнародній спільноті Польщі, Угорщини, Чехії, Литви», – зазначив Степан Барна.
Тернопільщина розпочала освоєння нових ринків в Азійському, Африканському та Австралійському напрямках, а також відновила постачання товарів в Ірландію й Норвегію. Експорт до Грузії, наприклад, склав понад 800%, до Литви майже 200%, а з Білоруссю обсяг експорту збільшився у три рази.
«За 10 місяців 2016 року ми виробили на 7,9% більше промислової продукції, ніж за той же період 2015-го. А реалізували її більше – на 29,5% (11,8 млрд грн).
71,1% промислових підприємств області спрацювали прибутково та отримали 346 млн гривень прибутків», – констатував голова облдержадміністрації.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.