Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За підсумками 2016 року Тернопільщина досить вдало виконала завдання із залучення на контрактну службу до Збройних сил України. Про це під час наради в Тернопільській ОДА повідомив т.в.о. військового комісара Тернопільського ОВК полковник Олександр Скумбрій.

За його словами в розрізі областей Західної України щодо виконання планового завдання Тернопільщина посіла 4 місце. «Цей результат є досить непоганим», - зазначив Олександр Скумбрій.

Він також повідомив, що на І-й квартал 2017 року область вже отримала нове завдання – необхідна кількість складає близько 400 осіб. Відповідно до цього усі райони та міста мають розподіл потреби.

При цьому т.в.о. обласного комісара зауважив, що завдяки субвенції 2016 року вдалося виготовити велику кількість роздаткового матеріалу. Тому попросив голів райдержадміністрацій, мерів міст, голів громад та старост сіл – максимально активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу та агітаційну кампанію щодо перспектив служби за контрактом.

Як звернув увагу Олександр Скумбрій, вагомим мотиваційним інструментом для майбутній військовослужбовців є можливість отримати також одноразову грошову винагороду за рахунок місцевого бюджету. Тому попросив забезпечити її в подальшому на 2017 рік. «Від 5 до 15 тис гривень отримували контрактники Тернопільщини додатково при вступі на службу. Гусятинський, Кременецький, Шумський райони, а також міста Тернопіль та Збараж особливо плідно попрацювали в цьому напрямку. Як свідчить практика, виплата одноразової грошової допомоги є вагомим чинником у прийнятті рішення», - зазначив він.

Окрім того, Олександр Скумбрій проінформував, що грошове забезпечення для військових контрактної служби у 2017 році складає від 7 тис грн, водночас для офіцерського складу – від 9 тис грн в тилу. Водночас зросла винагорода за службу в зоні АТО – тепер вона становитиме 16-19 тис грн на місяць.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна доручив у межах двох днів провести в районах області відповідні наради та відпрацювати спільне бачення залучення на контрактну службу жителів краю. «Потрібно активізувати інформаційну кампанію, і вкотре звернути увагу жителів Тернопільщини, що захист Держави – це обов’язок. Тернопільщина мала завжди найвищий рівень патріотизму, тож потрібно його примножувати. Наступ агресора ще не закінчився – майбутнє України залежить від свідомості кожного жителя Тернопільщини», - наголосив Степан Барна.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.