Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Членів «Ради бізнесу Тернопілля» дивують дії міської влади, яка декларує підтримку бізнесу, але насправді іноді робить інше. На минулій сесії міської ради депутати не підтримали закріплення землі під виробничими приміщеннями підприємців
Тернопільські підприємці з «Ради бізнесу Тернопілля» звертаються до депутатів міської ради з проханням підтримувати місцевий бізнес. На останній у році сесії Тернопільської міської ради депутати розглянули 300 питань. Ч

ерез таку велику кількість, а також через дискусії та складність прийняття найважливішого документа міста – бюджету на 2017-й рік, засідання було два дні. Серед усіх цих довгих та «гарячих» голосувань увагу «РБТ» привернув проект рішення, яким міська рада мала би надати кільком підприємцям землю в оренду.

Земля — під об’єктами, які у власності підприємців. Крім того, саме на цій території депутати декілька сесій тому погодили поділ землі — бо ж це був суцільний шматок площею 6,5 га. Якщо говорити спрощено, то в’єтнамський бізнесмен, професор Тран Ван Ван багато років тому викупив декілька об’єктів на ділянці 6,5 га. Саму ж ділянку взяв в оренду, бо земля залишалася міською. Почав бізнес, але під час кризи прогорів. Тож бізнесмен продав частину нерухомості іншим підприємцям. Потім отримав у міської ради дозвіл на поділ землі — така вже процедура. І зараз ті підприємці та сам в’єтнамець (частину об’єктів не продав, а залишив собі — прим. авт.) хочуть закріпити шматки землі під будівлями. Також на праві оренди. Та депутати цього не дозволили — питання закріплення землі набрало недостатньо  голосів „за”. 
Місцевий виробник світлотехніки «завис у повітрі»

Перед голосуванням проекту рішення «Про надання в користування земельних ділянок за адресою вул. Поліська, 12» в якому йшлося про припинення «права власності на ділянку площею 6,5933 громадянину В’єтнаму ТРАН ВАН ВАНу», та надання цієї землі «в оренду на 5 років підприємцям: ВУ КІМ Тхань, Мариняк Людмилі Мирославівні, Гречин Ірині Михайлівні та ТзОВ «Терно-Лайт», до депутатів звернулися підприємці з Поліської. - Коротко хочу пояснити, що це надання дозволу оренди для однієї ділянки, а там вісім частин земельної ділянки під об’єктами нерухомості. Тобто є люди, які купили в 2008 році незавершене будівництво – затверджують землю. І ми купили в 2015 році. Просимо підтримати, - зазначив один із підприємців. Слово взяв і інший бізнесмен. - Я є одним із власників підприємства, яке купило приміщення у Тран Ван Вана, - каже він. - Наше підприємство «Терно-лайт» є виробничою фірмою. Цього року ми зробили свій проект – освітлення нашими виробами «Циганки». Нам необхідно отримати землю в оренду - ми не можемо здати придбане приміщення в експлуатацію, укладати відповідні договори та виступати на тендерах.
Голова депутатської земельної комісії Андрій Шкула на сесії виступив із проханням проголосувати рішення оренди підприємцям, адже це - підтримка бізнесу в нашому місті. - Мова йде про земельні ділянки, які зараз будуть закріплювати власники нерухомості, - каже він. - Ми самі своїм рішенням декілька сесій тому дозволили в’єтнамському підприємцю Тран Ван Вану поділити цю земельну ділянку. Поділив він тому, що ці люди купили в нього об’єкти. Зараз ми сприяємо бізнесу, коли закріплюємо землі за тими об’єктами. Тому я пропоную підтримувати такі питання і повертатися до бізнесу обличчям, а не стояти до нього іншим боком.

Утім, із 37 депутатів його прохання почули лише 14. Решта 23 депутати просто не голосували. Згодом міський голова виніс цей проект на переголосування. На бік підприємців став секретар міської ради Віктор Шумада. Його підтримав міський голова, пояснюючи, що на Поліській планують збудувати фабрику кави. - Прохання підтримати. Звернувся інвестор, який там багато років працює, - пан Тран Ван Ван. Там має бути виробництво кави, і є інші плани. Потрібно допомогти в цьому, - попросив депутатів Віктор Шумада.

- Там дійсно хочуть збудувати фабрику кави - вона має бути найбільшою у Західній Україні, - додав міський голова Сергій Надал.

Проте і після повторного голосування це рішення не набрало необхідної кількості голосів. Під час двох голосувань жоден депутат не виступив проти рішення, і жодного разу депутати не утримувалися. Чому фракція не голосувала (або ж чому частина депутатів не голосували  - прим. авт.), ми запитали у голів депутатських фракцій. Висловитись вирішили й окремі депутати.

Володимир Місько, голова фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність»: «У нашої фракції не було єдиного рішення. Ми і раді були б підтримати одноголосно, але не зрозуміли суті проекту. Адже ще зовсім нещодавно сесія затверджувала земельне питання Тран Ван Вана. І ось тепер знову? Можливо, саме це насторожило депутатів… До наступної сесії це питання варто було б добре вивчити, побачити проектну документацію. Тому що там велика ділянка, і довший час її не використовували за призначенням. Якби був якийсь проект планованого заводу чи прийшов інвестор і пояснив, що планує, я думаю, проблем із затвердженням проекту не було б».

Тарас Білан, депутат із фракції:  «Моя позиція щодо неголосування: Тран Ван Ван та його фірма "Ві Гонг" у Тернополі використовувала українців, як рабів, на виробництві. Ні правоохоронні органи, ні органи влади на територію не допускали. Нехай такі інвестори їдуть до себе гнобити в'єтнамців. Через це моя позиція - не голосувати за кривдників українських громадян». 

Андрій Грицишин, голова фракції «Об’єднання «Самопоміч»: «Якщо підприємці працюють прозоро, забезпечують роботою тернополян та наповнюють податками міську казну - їм потрібно максимально сприяти. Водночас завдання депутатів не бути кнопкодавами, а аналізувати те, за що голосують, і враховувати потреби тернополян. Ця дводенна сесія була важкою: три сотні проектів, суттєві зауваження, перерви, дискусії, суперечки... Основним питанням був бюджет, тому всю увагу наші депутати спрямували туди. Дане питання насправді не таке просте. В одному проекті рішення йдеться про закріплення за підприємцями майже десятка земельних ділянок загальною площею понад 6 га. У нашої фракції не було жодного злого умислу: частина наших депутатів вирішила підтримати проект, а інші - з’ясувати подробиці закріплення землі. Якщо землю дійсно планують закріпити за об’єктами, і саме в тій кількості, яка потрібна для їх функціонування, то на наступній сесії ми готові підтримати цей проект рішення». 

Назарій Редьква, голова фракції ВО «Свобода» : «На засіданні фракції ми прийняли рішення за це питання не голосувати. Оскільки фракція ВО «Свободи» в Тернопільській міській раді голосує одностайно, тому жоден наш депутат не проголосував».

Голова фракції «Батьківщина» Андрій Артимович: «Рішення фракції – не підтримувати це питання. Крім того, є рішення бюро Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина», яке також не підтримує цей проект». Більшість депутатів (або ж усі — прим. авт.) з фракцій — політична партія «Громадянська позиція», політична партія «Радикальна партія Олега Ляшка», Громадський рух «Народний контроль» - проголосували «за». 

Члени громадської спілки «РБТ» публічно звертаються до депутатів міської ради з проханням підтримувати ті питання бізнесу, щодо яких не виникає застережень. Віримо, що ви, як представники нової, прогресивної та думаючої каденції знайдете час і бажання вивчити ґрунтовніше цей проект рішення. І, побачивши у ньому відсутність зловживань та реальну потребу для уже діючих на певній ділянці підприємств, приймете правильне та виважене рішення. 

Джерело: 20 хвилин

      фабрика кави, тернопіль, фото, тернопільський тиждень      

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.