Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

Як забуті мільйони закатруплених на численних світових і не дуже, громадянських і визвольних війнах, локальних конфліктах, повстаннях та революціях.
Безіменні солдати усіх воєн минулого, від первісних конфліктів до першої світової включно - кожен із них був особистістю із мріями та бажаннями і планами. 
І що найбільш прикро - імена жертв забуваються одночасно із їх убивцями.
Вони всі стали просто історією, беземоційними скупими рядками у текстах для окремих студентів.
І як би ми не силувались тримати в пам'яті - все безслідно затреться. а пам'ятники стануть просто шматком бетону та металу, на яких будуть пити свої капучини наступні покоління безтурботних підлітків.
Оцей блакитноокий хлопчина, якого репостять, зауважив, що у нас з ним був день народження в один день.
І він не долетів свій черговий круг навколо сонця на цій дурнуватій планеті, бо потрапив у історичну м'ясорубку.
Я дуже сильно проти глорифікації цих людей, бо роблячи з них героїв, ми забираємо від них їх людське.
Вони не народжені для того, щоб бути убитими. Це не є їх сенсом життя. Вони звичайні люди, які теж хотіли ходити по вулицях, пити каву, спати пообіді і дивитись фінал Ліги чемпіонів. І які взяли на себе гігантський непідйомний тягар.
Мене нервує оця героїчна риторика - він помер, але він герой. 
Це така дурнувата індульгенція, котру живі роздають мертвим через ніяковість, що вони ще живі. 
Шкодуйте їх, а не возвеличуйте.
Мені не потрібні герої. А прості живі люди.
Бо мертвий - це вже назавжди.
А живий - трошки-трошки.

Володимир Гевко

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.