Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Я, Данилевич Оксана Мирославівна, представляю інтереси свого батька Сновиди Мирослава Теодозійовича, відповідно до довіреності НВО 396334 від 30.01.2017.

23.01.2017 року на сайті ««t-weekly.org.ua»», адреса: http://www.t-weekly.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=16282:2017-01-23-13-34-44&catid=22:2012-02-26-16-47-30&Itemid=25, опубліковано статтю із заголовком «Директора комунального підприємства з Тернополя впіймали в лісах Бережанщини». У даній статті про мого батька зазначено наступне: «Директора КП «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради Мирослава Сновиду затримали у Бережанському районі місцеві мисливці, серед яких є учасники АТО, волонтери та громадські діячі. Затриманий горе-браконьєр є ніхто інший, як колишній начальник ДАІ Тернополя Мирослав Сновида.Про це повідомили самі активісти. Щоправда, вони помилково називають його Мироном, хоча згідно з опублікованими посвідченнями він таки Мирослав (прим.ТТ)

Вони зазначили, що колишній міліціонер полював без належних дозволів. При цьому погрожував скористатися своїми зв’язками у владі та правохоронних органах. “П’яний чиновник міськради, колишній мєнт Мирослав Сновида – чесний і “незаплямований” начальник ДАІ (той, який блокував виїзд на Майдан у 2013 році). Не мав ні дозволу на зброю (закінчився 29 грудня минулого року), ні дозволу лісомисливського господарства на полювання у лісі (відсутній запис в контрольній картці порушень правил полювання). Із саней, які покинули “мисливця”, капала кров убитих ним тварин. На жаль, спільники втекли. Мирослав пояснював кров на снігу учорашніми виходом (однак в уже згаданій картці немає жодного запису про полювання 21 січня 2017 року). Тобто і вчора він займався браконьєрством. Зате, п’яний мент погрожува посадити усіх, у тому числі єгерів, хизувався владою і патронатом Тернопільської мерії та друзів в поліції (дозвіл на зброю він вирішить). Надіємось, що справедливість запанує і “голодного” мента притягнуть до відповідальності. Закликаємо керівників міста міста гідно оцінити поведінку Сновиди, працівників Управління ЛМГ в Тернопільські області вжити заходів щодо належного документування порушення правил полювання. Особливе прохання до працівників Національної поліції – відреагуйте згідно законодавства за порушення правил поводження зі зброєю, оскільки його дії містять формальні ознаки злочину, передбаченого Ст. 263 ККУ”, – пишуть активісти.»

Зазначаю, що вказана інформація є недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію мого батька, виходячи з наступного.

22 січня 2017 року зранку мій батько знаходився на полі, розташованому на території Нараївської сільської ради, Бережанського району, з метою участі у   полюванні на зайця. При ньому знаходилися відповідні документи, які необхідні для даного роду полювання (однак був прострочений лише дозвіл на зброю, який був дійсний до 29 грудня 2016 року, якого він просто-на-просто забув поновити, при цьому не звернувши на це уваги).

Приблизно об 11 годині цього ж дня до нього зателефонував лісник (майстер лісу) Будзінський Петро Йосипович, який запитав, де він є, і попросив зустрітися, при цьому, зазначивши відповідне місце для залагодження конфлікту, що виник у нього із групою мисливців. За деякий час батько по проханню останнього прийшов на місце зустрічі. В ході розмови із лісником він дізнався, що у лісничого виник конфлікт із групою мисливців. Як пояснив останній, конфлікт виник у зв’язку із тим, що наведена група осіб цього ж дня, здійснюючи полювання, провела три загони, при цьому, нічого не вполювавши, звинуватили лісника в тому, що кимось вже було проведено перед ними полювання, внаслідок чого була розполохана дичина. Лісник в сою чергу попросив мого батька, як колишнього працівника ОВС, допомогти йому вирішити конфлікт, що виник через необґрунтовані звинувачення зі сторони мисливців, на що мій батько погодився, так як являється свідомим громадянином та хотів допомогти знайомому.

Підійшовши до групи мисливців, мій батько привітався до останніх, на що у відповідь в його адресу отримав нецензурну невмотивовану лайку, яка переросла в штовханину. Даний конфлікт виникнув миттєво, при цьому вказані особи почали вести себе з особливою зухвалістю принижуючи його честь і гідність, один із них, застосувавши до мого батька фізичне насильство, викрутив йому пальця лівоїруки, внаслідок чого батько отримав тілесні ушкодження. Окрім цього, під час перебігу подій, які з ним трапилися, група мисливців викрали у батька документи, а саме: дозвіл на зброю, посвідчення мисливця, відстрілочну карточку в угіддях УТМР Бережанського району та другукарточку в угіддях Нараївського лісництва і контрольну картку обліку добутої дичини. Окрім документів останні відібрали у батька цівку до його рушниці. На батькові запитання, чому останні так себе поводять, ці люди, погрожуючи батькові нанесенням більш тяжких тілесних ушкоджень, сказали йому іти із місця події. Батько в сою чергу, побоюючись за своє здоров’я, пішов в сторону свого дому, який знаходиться селі Нараїв, Бережанського району.

В понеділок з ранку батькові повідомили, що про нього написано провокуючу статтю в інтернеті.

Спростовуючи інформацію статті в частині: «Вчора у Бережанському районі місцеві мисливці, серед яких є учасники АТО, волонтери та громадські діячі, затримали горе-браконьєра. Не мав ні дозволу на зброю, ні дозволу лісомисливського господарства на полювання у лісі (відсутній запис в контрольній картці порушень правил полювання)», зазначаю наступне.

Виходячи з теоретичних понять, а також аналізуючи норми статтей Кримінального кодексу України (стаття 248) та Кодексу України про адміністративні правопорушення (стаття 85) можна зробити висновок, що браконьєр – це особа, яка здійснює незаконне полювання, а саме полювання без належного на те дозволу, в заборонений час, у заборонених місцях, забороненими знаряддями і способами. Дозвіл на право полювання підтверджується (посвідчення мисливця, відстрілочна карточка в угіддях УТМР Бережанського району та другакарточка в угіддях Нараївського лісництва, які у нього викрали, про що написано заяву в правоохоронні органи). Зазначаю, що батьком допущено порушення в частині не поновлення дозволу на зберігання та використання зброї, за що його притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 192 КУпАП. Однак дане правопорушення не є об’єктом вчинення будь-яких браконьєрських дій, а тому обмовляння батька «браконьєром» є безпідставним та таким, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію.

Спростовуючи наведені в статі стверджуючі факти: «П’яний чиновник міськради, колишній мєнт Мирон Сновида – чесний і “незаплямований” начальник ДАІ (той, який блокував виїзд на Майдан у 2013 році»), зазначаю наступне.

Ні так званими, активістами, ні працівниками Національної поліції, яким надано процесуальне законне право здійснювати встановлення факту перебування правопорушника в стані алкогольного сп’яніння, такого стану передбаченим законом та жодним іншим способом зафіксовано не було, а тому такі твердження є безпідставними. Крім цього, згідно наказу УМВС України в Тернопільській області від 03.05.2012 №92о/с, батька звільнено з органів внутрішніх справ з 03.05.2012, а тому перебуваючи на посаді в підрозділі міліції здійснювати блокування виїздів на Майдан батько не міг. Дані твердження також значною мірою принижують його честь, гідність та ділову репутацію, оскільки на даний час він являється керівником одного з комунальних підприємств Тернопільської міської ради, публічною особою.

Статтею32 Конституції України передбачено судовий захист права   спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім'ї.

Відповідно до положень ст. 277 ЦК України - фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї та (або) членів її сім'ї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації.

Спростування недостовірної інформації здійснюється особою, яка поширила інформацію.

Поширювачем інформації, яку подає посадова чи службова особа при виконанні своїх посадових (службових) обов'язків, вважається юридична особа, у якій вона працює.

Фізична особа, особисті немайнові права якої порушено у друкованих або інших засобах масової інформації, має право на відповідь, а також на спростування недостовірної інформації у тому ж засобі масової інформації в порядку, встановленому законом.

Спростування недостовірної інформації здійснюється незалежно від вини особи, яка її поширила.

Спростування недостовірної інформації здійснюється у такий же спосіб, у який вона була поширена.

У зв’язку з вищевикладеним, прошу Вас у термін не більше 10 діб спростувати інформацію, розміщену на Вашому сайті новин за адресою http://www.t-weekly.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=16282:2017-01-23-13-34-44&catid=22:2012-02-26-16-47-30&Itemid=25, про що мене повідомити.

01.02.2017                              __________________                     О.М. Данилевич

Коментарі  

 
+1 #1 Адвокат 01.02.2017 23:47
Спостерігаю за цими крокодилячими сльозами Сновиди і згадав фразу із к/ф "діамантова рука": "не винувата я, він сам прийшов". Чого ж так він відбілювати себе почав, що аж в ментовських традиціях зняв статтю з 20-ти хвилин? А цікаво, яким чином він пояснить разом зі своїм адвокатом факти браконьєрства (21.01 та 22.01.2017 року) та ще й упродовж січня 2017 року полювання без дозволу на зброю ( згідно картки добутої дичини серії ТН N
106948,останній запис датований 15 січня)?
Однак факт залишається фактом, складено 2 протоколи:
- за порушення правил полювання (в народі браконьєрство), недотримання вимог Ст. 20 ЗУ “про мисливське господарство…;
- дміністративний протокол за недотримання вимог поводження зі зброєю.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.