Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Бажаючі заробити, можуть неабияк ”прогоріти”

З наближенням весни на вулицях Тернополя з’являються торговці квітами первоцвітів: підсніжником білосніжним, крокусом (шафраном) Гейфеля, цибулею ведмежою (черемшою) та іншими регіонально рідкісними і занесеними до Червоної книги України рослинами.

З метою збереження ранньоквітучих видів рослин та попередження правопорушень у цій галузі у Тернопільській області розпочато щорічну операцію «Первоцвіт», яка триватиме до кінця травня.

У ході операції здійснюються рейдові перевірки по боротьбі з несанкціонованим збором і торгівлею рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та занесених до Червоної книги України рослин. Оперативну роботу проводять інспектори екологічної інспекції, співробітники міліції спільно з лісовою охороною та працівниками органів місцевого самоврядування.

Як повідомив начальник обласного відділу дільничних інспекторів міліції Руслан Балик, за адміністративні правопорушення у галузях охорони природи до відповідальності притягнуто 30 осіб. До територіальних відділів охорони навколишнього природного середовища направлено три інформації щодо усунення причин та умов, які призвели до скоєння правопорушень.

Збирати та продавати ранньоквітучі рослини заборонено. Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України «Про адміністративні правопорушення». Громадян, які незаконно будуть збирати та реалізовувати первоцвіти виявлятимуть і притягуватимуть до відповідальності, адже дозволи на збирання рослин, занесених до Червоної книги України, видаються Мінекоресурсів України лише науковим закладам та іншим установам. Це означає, що твердження продавців про те, що квіти ними вирощені у парнику, теплиці чи на власному подвір’ї не звільняють від відповідальності.

За незаконний збір та продаж первоцвітів у громадян конфісковуватимуть незаконно здобуте та накладатимуть штраф. Крім того порушники відшкодовуватимуть збитки завдані навколишньому середовищу у розмірі 9 грн. за кожну незаконно зібрану рослину підсніжника білосніжного і цибулі ведмежої (з цибулиною), 4,5 грн. – за кожну рослину без цибулини, 1,80 грн. – за кожну ок-рему квіточку, а також 12 грн. за кожну рослину шафрану Гейфеля з цибулиною, 6 грн. – за кожну рослину без цибулини, 2,40 грн. – за кожну окрему квітку.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.