Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопільщині поліція розслідує факти протиправногоз аволодіння землями територіальної громади. За цими фактами відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за зловживання владоюабо службовим становищем. 17 березня правоохоронці проводилиобшуки з метою виявлення і вилучення речових доказів протиправної діяльності посадовців.

Працівники Головного слідчого управління Нацполіції спільно зоперативниками Департаменту захисту економіки Національної поліціїУкраїни та працівниками поліції Тернопільської області викрили злочинну схему заволодіння земельними ділянками територіальної громади м. Тернопіль.

Зокрема, правоохоронці виявили, що службові особи Тернопільської міської ради та підконтрольні їм службові особи комунальних підприємств порушили вимоги законів України «Про інвестиційну діяльність», «Про регулювання містобудівної діяльності» та Земельного кодексу України.

Посадовці вчиняли безкоштовну передачу приватним юридичним особам у власність об’єктів забудови на землях територіальної громади – під приводом укладання інвестиційних договорів та договорів про будівництво з відносно незначними зобов’язаннями.

Такі дії мали на меті надання в подальшому безкоштовно права набуття власності на земельні ділянки на території м. Тернополя – в обхід вимог щодо реалізації земель комунальної власності у приватну на конкурентних платних засадах (проведення земельних торгів).  Внаслідок вчиненого кримінального правопорушення територіальній громаді Тернополя заподіяно шкоди.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Зараз на території Тернопільської області проводяться обшуки у причетних осіб з метою відшукання доказів злочинної діяльності. Досудове розслідування триває.

Департамент комунікації  Національної поліції України  (за матеріалами  Головного слідчого управління Національної поліції України)

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.