Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

14 березня Верховна Рада прийняла законопроект №5520 щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів. Прийнятий законопроект дає можливість для створення об’єднаних громад, до складу яких увійшли місцеві ради різних районів. Одна з таких - Зборівська міська ОТГ, яка почала утворюватися у 2016 році у жовтні. До неї входять 16 сільських рад і місто Зборів. Орієнтовна кількість населення - 20 тисяч.

 «На сьогоднішній день у нашій громаді є два міжрайонних населених пункти, зокрема Августівська сільська рада і Великоплавучанська сільська рада - це Козівський район. Через відсутність закону не було призначено виборів. Весь пакет документів був прийнятий і переданий в ЦВК. Зараз чекаємо на підписання закону і відповідно, коли ЦВК призначить вибори у нашій громаді», - каже міський голова Зборова Руслан Максимів  (на фото). – «Найнагальнішими питаннями у нас є дороги. Коли ми об’їжджали населені пункти, побачили жахливий стан автошляхів. Звичайно кожна людина хоче, щоб був нормальний доїзд, щоб доїжджали автобуси, забирали дітей до шкіл. Є ще інші проблеми. Це стосується водонапірних меж. Труби також потребують заміни, можливо, прориви ремонтувалися, але заміни ніколи ніякої не було. Також об’єкти соціальної інфраструктури потребують реконструкції – йдеться про садочки, школи. Упродовж років не вкладалися кошти у дошкільні і шкільні заклади. По селах є проблема як з перекриттям, так і з утепленням та з опаленням».  

У Зборівському районі вже офіційно існують дві громади  – Озернянська і Залозецька ОТГ. «Великий плюс у тому, що кошти залишаються у місцевому бюджеті. Найбільший дохід дають заправки. Акцизи з паливо-мастильних матеріалів – це половина бюджету нашого міста, – зазначає Руслан Максимів. – Окрім цього, нам дадуть 60 відсотків прибуткового податку, це також суттєво збільшить бюджет як міста, так і довколишніх сіл. Плануємо заохочувати інвесторів. Це стане ще одним напрямком нашої роботи, який наповнить бюджет громади».

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.