Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Минулого тижня у коментарях від читачів сторінки ВО «Автомайдан» Тернопільський осередок ми отримали фото, яке засвідчувало неякісне проведення ремонтних робіт на вулиці Осипова у райцентрі Підволочиськ на Тернопільщині. На світлині видно, що асфальт кладуть у сильний дощ, що суперечить державним будівельним нормам (ДБН).

Активісти «Автомайдану» провели невеличке розслідування і з’ясували, що безвідповідальна фірма-підрядник - ПАТ "Хмельницьке шляхо-будівельне управління № 56". За документами власниця фірми – така собі Галина Ставчанська (жителька Чернівців), директор – Максим Волосінчук. Жителі Підволочиська подейкують, що насправді Хмельницьке ШБУ №56 входить до групи компаній Vitagro, кінцевим бенефіціарним власником яких є народний депутат по 188 округу (Хмельницька обл.) Сергій Лабазюк, який належить до депутатської групи «Воля народу». Підтвердження ми знайшли й у розслідуванні журналістів Незалежного громадського порталу (http://goo.gl/cE8nl3).

Хмельницьке ШБУ №56 давно виграє практично усі тендери на ремонти доріг сусідньої області, тепер вирішило розширити ринок і на Тернопільщину. У жовтні 2016 р. фірма виграла конкурс на ремонт вулиці Осипова в Підволочиську, обійшовши «Авакс-Проф» (підприємство зняли з торгів через невідповідність тендерної документації) та «Техно-Буд-Центр» (підрядник сам відмовився від участі в конкурсі, цікаво чому?) Отже, тендер на 2,4 мільйона гривень в кишені. Однак вже 1 березня 2017 р. СБУ відкрило кримінальне провадження за статтею 364 ККУ. У повідомленні відомства, зокрема, йдеться: «Посадовці облдержадміністрації без належної перевірки затвердили документи, внаслідок чого ділки отримали понад два з половиною мільйони гривень за невиконані роботи». (Повний текст тут - https://goo.gl/YM0Nte) Замовник робіт – Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА на чолі із сумновідомим В.Кузяком, проти якого відкриті кримінальні провадження за утеплення шкіл із порушенням чинних ДБН та закупівлю обладнання для Університетської лікарні за цінами удвічі вищими від ринкових.

Справжній власник Хмельницького ШБУ №56 Сергій Лабазюк, відомий голосуванням за «диктаторські закони» 16 січня 2014 р., – людина небідна. Власник 11-ти фірм, Благодійного фонду імені самого себе «Ми поруч», має 2,5 млн. грн.. і 250 тис. доларів задекларованої готівки, 2 дорогих автомобілі та інше майно. Чималі будинки і земельні ділянки оформлені на дружину Віолету. Детальніше ознайомитись з е-декларацією слуги народу можна у вільному доступі -  https://goo.gl/e2wqef

Минуло півтора місяці після відкриття кримінального провадження, а халтурні роботи тривають, адже договір з підрядником укладений до грудня 2017 р. Вочевидь, задекларованих статків хмельницькому нардепу недостатньо. Тому одна з його фірм вважає за належне заробляти неякісними послугами, наданими місцевим громадам, а гроші ділити з обласними чиновниками. Активісти «Автомайдану» беруть на себе зобов’язання проконтролювати якість укладки асфальту на вулиці Осипова і просять голову ТОДА Степана Барну перевірити надані нами факти, адже йдеться про чималі гроші обласного бюджету.

Надалі ж радимо керівництву краю ретельніше обирати фірму-підрядника. 

 ремонт, дорога, підволочиськ, фото, тернопільський тиждень 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.