Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Зате це зробили на телеканалі, який повязують із Заставним, інші…

«Свободівці» не захотіли прозвітувати за виконання своїх передвиборчих програм. Рівно рік тому, 31 жовтня 2010 року, відбулись вибори до органів місцевого самоврядування. До Тернопільської міськради були обраними за змішаною системою представники 10 політичних партій. Більшість у сесійній залі зайняли депутати від Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Однак після року панування в місті представники цієї політичної сили не виявили бажання розповісти своїм виборцям, які обіцянки вже виконали і що в обласному центрі за цей час змінилось. Натомість не побоялись прозвітувати перед громадою лише кілька депутатів.

Михайло Джус, депутат міськради («Українська народна партія»): «Нами проводиться велика робота з громадою міста. Тобто є багато звернень громадян, які ми стараємось виконувати, є багато депутатських звернень після розмов з мешканцями міста. І ми надіємось, що вони у перспективі будуть вирішені».

За рік панування нової влади місті найбільше «лихоманило» освітню та медичну галузь. При складанні бюджету виявилось, що немає коштів для шкіл у «Кутківцях» та «Пронятині». Влада їх хотіла закрити. Мешканці цих мікрорайонів зробити цього не дозволили і відстояли навчальні заклади. Також при ліквідації поліклінік «Ватри» та комбайнового заводу звільнили працівників. Людей обіцяли працевлаштувати. Сьогодні близько 40 медиків – на біржі праці.

Тарас Юрик, депутат міськради («Фронт Змін»): «Внаслідок реорганізації та ліквідації цих двох поліклінік було звільнено близько 40 чоловік. І насправді станом на сьогодні ці люди не є працевлаштовані. Тобто ця проблема все-таки не вирішилась, хоча міський голова показував різні документи представників профспілкових органів цих лікарень про те, що ця проблема таки вирішиться. Вона не вирішилась – люди звільнені».

Ще однією проблемою в Тернополі стало питання індивідуального опалення. Коли «свободівці» йшли до влади, то обіцяли, що дозволи на його встановлення будуть давати. Але у теперішньому часі процес загальмували, і автономне опалення у місті й надалі під забороною.

Петро Гринчишин, депутат міськради («Фронт Змін»): «Ті обіцянки, які давалися в ейфорії походу до влади, «Свободою» сьогодні не виконуються. Сьогодні влада говорить, що населення одноголосно прийняло рішення про прийняття тарифів. Я – свідок безпосередньо зборів у своєму будинку, і знаю, яке це було «одноголосно». Було 9 виборців, жителів будинку, які не голосували за підняття тарифів. Але, на жаль, влада маніпулює цією інформацією. Ми сьогодні маємо підняті тарифи на опалення, ми сьогодні маємо підняті тарифи на житлово-комунальні послуги по будинках».

Турбує деяких депутатів міськради й те, що «свободівська» більшість, на їх думку, роздає комунальне майно у безоплатну оренду тим кому захоче.

Василь Лукін, депутат міськради («Партія регіонів»): «Я завжди говорив про те, що я виступаю за те, щоб комунальне майно не роздавалось в безоплатне користування. Фактично ми можемо сказати про те, що цей вияв – це є недалекоглядність мера у ефективності надходжень до міського бюджету».

Упродовж останнього року несолодко було не лише лікарям та вчителям. Неспокій панував і у транспортній сфері міста – перевізники мітингували. Вартість проїзду у громадському транспорті різко зросла. А пенсіонери та пільговики й надалі їздять в обмеженій кількості. Хоча чи не найголовнішою передвиборчою обіцянкою нової влади було саме безкоштовне перевезення людей літнього віку в необмеженій кількості.

Петро Гринчишин, депутат міськради («Фронт Змін»): «Я веду пенсіонера, щоб посадити його в автобус. Безкоштовний проїзд – люди вірили в це, за це голосували. А його немає».

Невиконаною обіцянкою нової влади є й те, що тернопільські зупинки громадського транспорту не облаштовані належним чином – Без навісів та розкладу руху «маршруток». А ось тротуари з підігрівом у місті вже почали робити – біля «Центрального універмагу». На це задоволення з міського бюджету виділили 250 мінімальних зарплат. Така робота, кажуть опозиційні депутати – нелогічна. Адже сьогодні вчителі йдуть у вимушені відпустки через недофінансування в той час, коли в обласному центрі гроші «закопують у землю».

Тарас Юрик, депутат міськради («Фронт Змін»): «Є проблеми з харчуванням дошкільнят, проблеми з виплатою заробітної плати і з тим, що вчителі пішли за власний рахунок у відпустку на тиждень часу. Про це ніхто говорити не буде, а буде всяким чином замовчувати. Тобто мені здається, що набагато ефективніше потрібно зараз усе-таки використовувати ці кошти, оскільки вони є мізерні».

Загалом, депутати оцінили роботу міської ради за рік між «добре» та «задовільно», повідомляє ІНТБ

Коментарі  

 
+1 #4 Вольдька 02.11.2011 06:25
звітувати будуть, певно, в Березілі, пасувало би по округах, бо багатьох свободівців саме так і обрали. думаю, що все буде добре. тим більше, що місто втримали, навіть є зрушення (День міста - бомбєзний)
Цитувати
 
 
+5 #3 Умка 01.11.2011 11:55
прозвітуються, нікуди не дінуться, але питання в іншому - як і про що? цікаво як це всободівські піарщики цього разу викрутяться. Я прогнозую, що по всіх газетах будуть одні й тіж платні хвалебні матеріали, а на ттб і тв4 вже зараз журналісти всі в милі, бігаючи і вишукуючи "позитивні кадри" з діяльності свободівців, то ж черговий шедевр агітпрому нам гарантований
Цитувати
 
 
-7 #2 Сірий 01.11.2011 06:07
ще прозвітують. зроблено також багато, навіть з того, що не обіцяли
Цитувати
 
 
+4 #1 Антон 01.11.2011 01:07
ну понятно що на цьому телеканалі більшість ефірного часу надається фронтзмінівцям. От тільки пики гринчишина і юрика вже аж задуже приїлися, що там немає інших, хто там може язиком чесати
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.