Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Смакоуз задекларував 65 об’єктів нерухомості. З них 12 квартир, одна з яких в Іспанії. У Стаюри найбільше землі. Лідери фракцій “Свобода” та “Батьківщина” - безхатченки. Бліхар купив BMW X5 за 149 тис. грн.

Депутат твердить, що він непростий капіталіст і має своє хобі. Найпопулярніша марка авто з-поміж депутатів - Volkswagen. Громадський рух ЧЕСНО склав рейтинги автолюбителів, лендлордів та власників найбільшої нерухомості з-поміж місцевих обранців.

Хто в раді має найбільше нерухомості?

Лідирує в ТОПі Юрій Смакоуз із БПП “Солідарність”, у нього найбільша площа нерухомості.

Це 65 різних об’єктів, серед них 12 квартир, одна з яких у Іспанії, торгово-складські приміщення, фізкультурно-оздоровчий центр, цех по розливу мінеральної води, приміщення насосної, заклад громадського харчування, магазин, 6 гаражів та інші приміщення, цільове призначення яких депутат в декларації не уточнив. Юрій Смакоуз є засновником будівельної компанії “Добробуд”, якою керує його брат Віталій Смакоуз. У раді Смакоуз працює в комісії з питань містобудування.

Довший час ми будували, то десь воно в мене так все і позалишалось. Десь будували, десь залишилось, вкладував свої кошти, це з 91 року, - коментує Смакоуз.

На запитання, як використовує квартири, депутат відповідає:

Ви 2-й  пункт моєї декларації бачили, там де скільки дітей в мене? (сміється - прим. авт.). Чекайте, а де їх 12 назбиралось? Хіба їх 12? Ну квартира одна там, де батько, там вже ніхто не живе. Одна в нас. Ну може воно так і є, там ще жінчині квартири. Ну ми вже все вписували, все що є.”“Ви не переживайте, щодо нежитлових приміщень. Ви дивились метражі? Там по 4-5 метрів є. Їх велика кількість, бо там і коридори, і туалети, і так далі, то все право власності, - додає Смакоуз.

У декларації дійсно є багато об’єктів з невеликою площею, проте є й великі, зокрема складське приміщення на 1020 кв. м в с. Новики Збаразького району, там же депутат має будинок на 906 кв. м.

Зазначимо, що у 2016 році дружина депутата набула у власність квартиру в Тернополі на 239,5 кв. м за ціною квадратного метра у 2656 грн. Це попри те, що згідно з наказом Мінрегіонбуду мінімальна вартість квадратного метра житла в Тернополі становить 7977 грн.

Оксана Яциковська із “Радикальної партії” має нерухомість не лише на Тернопільщині, а й в інших областях. Зокрема, у Львові депутатка володіє квартирою, 2 гаражами та нежитловим приміщенням. Окрім цього Яциковська задекларувала ще й житловий будинок у Яремчі (Івано-Франківська область).

Володимир Стаюра задекларував 906 кв. м нерухомості: 3 будинки, квартиру, бар, офіс та 2 інших нежитлових приміщення.

Я займаюсь бізнесом з 90-х років. Це нерухомість, яка є, я її у всіх деклараціях завжди позначав. Щось продавалось, щось додавалось. В одному приміщенні робимо ремонт, ще не працюємо. І здаємо в оренду. Нежитлове приміщення робиться для молодіжної організації. Це соціальний проект, я віддаю своє приміщення, - коментує депутат.

Зазначимо, що Стаюра у 2016 р. вніс доброчинний внесок на розвиток партії у розмірі 90 тис. грн.

Але депутат не зазначив це у видатках в декларації, що є порушенням. Ця сума вища, ніж власний річний дохід депутата у 2015 р., та 90% доходу у 2016 р. У ТОП депутатів з найбільшими доходами Стаюрапотрапив за рахунок доходу дружини.

Вносив, якщо я не помиляюсь 90 тис. грн. Не знав (що треба зазначати у видатках - прим. авт.) Ви мене тільки зараз от озадачили. Треба щось думати по цьому, да. Це сімейні кошти, в нас все спільне. Я в свій час займався бізнесом, а потім дружина, так як я в 2016 р. був півроку на Сході, то я не міг займатися бізнесом і в 2015 році також мене не було, - коментує Стаюра.

Рух «Чесно»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.