Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Коли з’явиться гаряча вода у кранах тернополян – не відомо. Чиновники мерії зводять плечима та констатують: поки не буде сплачено заборгованість за вже надані послуги, доведеться й надалі вмиватися й купатися за допомогою каструлі та чайника. 

Нагадаємо, що централізоване постачання гарячої води припинили ще влітку, згодом чиновники побалували тернополян водою на День міста та у державні свята і знову перекрили «теплі» крани.

– Ми не можемо розрахуватися за природний газ у повному обсязі через заборгованість наших споживачів. Виходить, поки не назбираємо достатньо коштів, доти і не буде води. Станом на сьогодні нам потрібно зібрати хоча б 28 млн. грн., – коментує директор комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак.

Повірити в те, що боржники зберуться духом та дружно оплатять заборгованість, направду, важко. Допомогти вийти із кризи, щоправда, можуть депутати міськради. Проте народні обранці, за словами Андрія Чумака, навряд захочуть та й чи зможуть виділити таку суму з бюджету.

– Комунальне підприємство подає заявки, аби кошти перерахували з міського бюджету, проте, згідно з процедурою, такі рішення мають право ухвалювати депутати. Керувати казною в ручному режимі не можливо. Крім того, це достатньо велика сума. Не знаю, чи депутати підуть на це, – констатує пан Чумак.

Деякі ЗМІ нагнітають, що причиною всіх бід є активісти, які, мовляв, блокують запуск котелень на альтернативних видах палива (торфі). Проте Чумак цю інформацію спростовує. Чиновник переконує, що «Тернопільміськтеплокомуненерго» і не планувало запускати альтернативні котельні в неопалювальний сезон.

– Торф’яні котельні до цієї ситуації стосунку не мають. Вони мали б працювати виключно в опалювальний сезон. Постачання гарячої води відрізняється від постачання тепла тим, що вода споживається не регулярно. Альтернативні котельні ж ефективно працюватимуть лише тоді, коли є постійне споживання. Тому ми планували купувати енергію в них (в інвесторів торф’яних котелень, – авт.) виключно в опалювальний сезон, – каже Андрій Чумак.

За словами директора КП  «Тернопільміськтеплокомуненерго», у майбутньому, якщо законодавство не зміниться, гарячої води в Тернополі не буде взагалі.

– Ми з величезними збитками «тягнемо» цю послугу. Законодавство не дозволяє нам виставляти рахунки, приміром, за циркуляцію. Різниця між споживанням нами холодної води і показниками споживачів становить 30%. Законом не передбачено цю різницю «забивати» в рахунок. Тому ані жодні тарифи, ані жодна міськрада не допоможуть. Ця проблема існує вже не один рік. І в багатьох містах України давно забули, що існує централізоване постачання гарячої води, – пояснює Чумак. – 70% підприємств України вже не надають послуги з постачання гарячої води. Звичайно, це дуже погано. Проте я днями повернувся із Польщі, то там вони починають відновлювати цю послугу, розбудовуючи мережу в будинках, яку втратили близько тридцяти років тому. Щоправда, вони не є у такому скрутному становищі, як ми, але…

Судячи із вищесказаного, тернополянам слід замислитись над встановленням бойлерів, позаяк гаряча вода у кранах якщо і з’явиться, то не факт, що надовго.

Тижневик "Номер один"

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.