Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У 2001 році між Тернопільською областю та провінцією Донг Най (Соціалістична Республіка В’єтнам) було укладено Угоду про дружбу та торговельно-економічне співробітництво. З цього часу, на жаль, було багато декларацій, але мало напрацювань. Тому сьогодні область зацікавлена розширити формат співпраці та має наміри реалізувати спільні проекти, які приноситимуть результат для обох країн. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час зустрічі з генеральними директорами кількох потужних в’єтнамських компаній.

Під час зустрічі обговорили реалізацію на Тернопільщині інвестиційних проектів, а також налагодження експортних поставок фруктів. Власне, приїзд в’єтнамської делегації став результативним для обох сторін, адже уже сьогодні вдалося підписати спільну угоду щодо довгострокової співпраці з експорту яблук у В’єтнам між фермерським господарством «Гадз» та провінцією Донг Най.

У Тернополі знаходиться постійний представник адміністрації цієї провінції пан Тран Ван Ван. Тому це вже не перші результати співпраці. У місті Тернопіль, наприклад, побудовано 3 фабрики з виготовлення макаронних виробів, з виробництва спортивного взуття та верхнього одягу. А також студенти провінції Донг Най навчалися в тернопільських навчальних закладах.

«Ми плануємо й надалі розвивати нашу співпрацю. Адже сьогодні потенційних інвесторів цікавить можливість реалізації інвестиційних проектів у Тернопільській області, зокрема, в сферах сільського господарства й туризму. Цікавляться вони також можливістю реалізації будівельних ініціатив, а саме відкриття готелів. Ми також у цьому зацікавлені, особливо, враховуючи туристичний потенціал нашого краю. Водночас, у планах – розширення експорту продукції тернопільських виробників на ринках В’єтнаму та Азії, і в цьому напрямку у нас можуть бути добрі можливості. Знаємо також, що на в’єтнамському ринку є потреба і в зерні, і в горілчаній продукції та в інших видах продукції сільськогосподарського спрямування. Гадаю, що це буде предметом доброї розмови і доброї співпраці. До того ж з боку обласної адміністрації ми робимо все, аби бізнес почувався комфортно. Невипадково ж наша область входить у трійку областей з найбільш привабливим інвестиційним кліматом в Україні, та у п’ятірку областей за динамікою залучення інвестицій», – підкреслив Степан Барна.

У свою чергу представники в’єтнамського бізнесу також висловили сподівання на подальшу співпрацю та її успішний розвиток. 

Довідково, зовнішньоторговельний оборот товарами області з Соціалістичною Республікою В’єтнам за січень-липень 2017 року склав 662,7 тис. дол. США. Обсяг експорту товарів склав 551,8 тис. дол. США, а це у 4 рази більше, ніж за попередній період минулого року. Імпорт – 110,9 тис. дол. США (на 37% більше, ніж за попередній період минулого року).

Область експортувала: м'ясо та харчові субпродукти (61,6%), зернові культури (20,3%), деревину і вироби з деревини (18,2%). Імпортувала: рибу і ракоподібні (76,4%), каву, чай, прянощі (20,7%).

Що ж стосується інвестиційної діяльності, то у квітні 2017 року у селі Заруддя Зборівського району утворено спільне українсько-в’єтнамське підприємство ТОВ «ОРІЕНТ ІНВЕСТМЕНТ», що спеціалізується на переробці пластику та виробництві пластикових труб.

Примітка ТТ. Таке враження, що або і сьогодні діюча влада на Тернопіллі "розводить" потенційних інвесторів, маючи з цього особистий зиск, або іноземці "розводять" владоможців.  Бо вже скільки тих фірм з іноземним капіталом вкладалися то в автошляхи, то в летовще, то в заводи якісь - а далі піару на сайті ТОДА справа не йшла ...

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.