Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Другий рік поспіль у Тернополі реалізовується Громадський бюджет – проект, на який тернополяни подають ідеї, які, на їх думку, повинні бути реалізовані за кошти міського бюджету. На реалізацію проектів у 2018 року тернополяни подали 66 проектів на загальну суму понад 39 млн. грн.: 32 малих та 34 великих. Найбільше проектів подано у сфері житлово-комунального господарства, спорту, освіти та культури.

Згідно з Положенням, після подання проектів, Номінаційний комітет Громадського бюджету повинен озвучити висновки профільних управлінь та розглянути проекти на дотримання вимог Положення, зокрема, щоб вони мали загальноміський характер та були загальнодоступними, не мав комерційності та були реалізований на базі комунальних приміщень чи міських земель, а реалізація проектів повинна належати до компетенції Тернопільської міської ради. У підсумку до голосування допушено 43 проекти, два проекти об’єдналися в один, 22 - відхилено через невідповідність вимогам Положення.

На розгляд Номінаційного комітету були подані проекти, бюджет яких перевищував 1 млн. грн. У зв’язку з цим комітет рекомендував виконавчим органам Тернопільської міської ради реалізувати такі проекти у 2018 році, включивши їх у титульний список ремонтних робіт за кошти міського бюджету. Також ще один проект, який передбачав облаштування території на земельній ділянці, що перебуває у користуванні товариства, буде реалізований за приватні кошти товариства.

З 24 жовтня до 7 листопада триватиме голосування за ті проекти, які допущені до голосування, на сайті pb.rada.te.ua та у ЦНАПі. Причому проголосувати цього року тернополяни, згідно з новим Положенням, зможуть лише один раз за великий проект та один раз – за малий. У підсумку голосування ті проекти, які набрали найбільшу кількість голосів до вичерпання обсягу виділених коштів будуть реалізовані у 2018 року.

До слова, загальний кошторис Громадського бюджету на 2018 рік складає 9 млн. 400 тис. грн.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.