Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Традиційно цього року Свято Маланки відбудеться в ніч з 13 на 14 січня у селі Устя та Горошова, що на Борщівщині. Даний фестиваль вже став добре відомим карнавальним дійством в українських звичаях з елементами сучасного гумору та сатири і є одним з найпопулярніших в Україні. Саме тому, щороку театралізоване свято на Борщівщині збирає тисячі людей, які з’їжджаються туди звідусіль.

Як повідомляють організатори, у суботу, 13 січня, о 18.00 годині автентичний обряд «Маланка» розпочнеться у селі Устя. На імпровізованій сцені виступлять фольклорні ансамблі з сусідніх прилеглих сіл. Потім о 20.00 святкове дійство охопить й село Горошова. Як правило, мешканці кожної вулиці вказаних сіл готують власну святкову шоу-програму з оригінальними костюмами, «перебраними» героями минулого й сучасності, величезними пересувними фігурами.

Під час святкувань, за словами організаторів, представлять різдвяні сценки, однією з яких буде сценка «Очікування Маланки». Також буде виступ церковного хору, звучатиме вірш «Святий вечір». Лунатимуть колядки, знайде «Маланка» час і на танці. Сценка – Маланка «пляше». Потішать гостей свята й конкурсами «Перебертя».

Власне, й танці, співи, колядки, вертеп, козацькі забави, показові варіанти обрядів, смакування традиційних новорічно-різдвяних страв й чудовий настрій чекають всіх, хто завітає на це дійство. Свято Маланки триватиме впродовж всієї ночі.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.