Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Керівництво територіальних громад Тернопільщини вирішило грубо порушити законодавство України та кинуло своїх людей напризволяще.

Це випливає з офіційних документів, які надійшли на адресу міської ради Тернополя.

До історії питання

У Тернополі завершила працювати робоча група щодо відшкодування вартості за відвідування тернопільських позашкільних та дошкільних навчальних закладів іногородніми дітьми. До робочої групи входили працівники міської ради, Тернопільського району, міст та об’єднаних територіальних громад Тернопільщини. Під час роботи була окреслена «дорожня карта» з вирішення даної проблеми. Тобто, громади у визначених об’ємах мають здійснювати міжбюджетні трансферні платежі за жителів своїх громад в бюджет міста Тернополя. Іншими слова, згідно нового законодавства, «гроші йдуть за особою». Було чітко встановлено, що платити повинні саме органи місцевого самоврядування, територіальні громади, а не їхні мешканці. Також на поступки пішли й у мерії Тернополя.

Результати роботи тільки на папері:

Загалом позашкільні та дошкільні навчальні заклади Тернополя відвідує більше півтори тисячі іногородніх дітей. З них 674 – це діти з переліку тих пільгових категорій, яких міська рада Тернополя прирівняла до зареєстрованих у місті. Зокрема, це діти працівників міських комунальних установ та закладів, підприємців, які сплачують податки у Тернополі, учасників АТО. Відтак оплата за відвідування позашкільних та дошкільних навчальних закладів даних категорій громадян відповідна громада у Тернопіль сплачувати не буде. 

Ще близько 130 дітей батьки вже зареєстрували у Тернополі. Левова частки з дітей (більше 300) зареєстровані у Тернопільському районі.

Робоча група рішення-то прийняла, але, як виявилося, керівники громад довкола Тернополя і не збирались виконувати дане рішення. 

На Тернопільщині дитячі гроші йдуть на «інші» проекти

На адресу міської ради Тернополя почали надходити офіційні листи про відмову здійснювати міжбюджетні трансфери за іногородніх дітей.

Зборів

Міська рада Зборова офіційно повідомила банальну річ: «грошей нема». Тому влада міста не збирається компенсувати Тернополю за навчально-виховні послуги надані зборівським дітям. І місцевого мера не хвилює, що у рамках децентралізації держава передала в місцеві бюджети 60% податку на доходи осіб, весь єдиний податок підприємців, податок на землю та нерухомість. Це відбувається для того, щоб «бідні» райони не заявляли про відсутність коштів на захищені соціальні статті. У тому числі й на освітні послуги для своїх громадян. Очевидно, «дитячі гроші» у Зборові  йдуть на інші проекти.

    дитячі садки, скандали, фото, тернопільський тиждень    

    

Підволочиськ

Дещо глибше до питання підійшло керівництво Підволочиської місцевої ради. Чиновники офіційно повідомили Тернопіль, що на території їх громади є достатня кількість дитячих садочків (аж 15), де виховуються більше 500 дітей. І всі представники їхньої громади мають навчатися саме в місцевих садках. А хто не хоче – це його проблеми. Тобто за логікою підволочиських можновладців, дітей з Підволочиської громади мають примусово направляти у садочки Підволочиська. Така собі «комуністична» логіка. І місцеве керівництво не переймається тим, що така позиція – це порушення прав людини.

Тернопільський район

Ще цікавіша ситуація з Тернопільським районом. Керівництво Тернопільської райдержадміністрації надіслало на адресу міської ради Тернополя офіційний лист, в якому інформує, що з її боку зроблено все можливе, аби місту компенсувались витрати за дітей з району. При цьому в РДА поспішили нагадати, що вони є не є представницьким органом влади і не уповноважені укладати міжбюджетні угоди. Це повноваження Тернопільської районної ради.

Для місцевих «царьків» закон не писаний?

Так чи інакше, але усі ці чиновники зобов’язані виконувати закони України, які чітко передбачають, що органи місцевого самоврядування зобов’язані забезпечувати освітні послуги. Якщо ж вони не в змозі цього зробити на своїй території, то повинні укласти трансферну угоду з громадою того населеного пункту, де навчаються діти. І якщо керівники місцевих громад ухиляються від свого прямого обов’язку або просто не можуть забезпечити її виконання, шлях один – відставка та кримінальна справа.

Про це мають пам’ятати всі керівники районів, міст, селищ та ОТГ Тернопільщини. Всі місцеві «царьки»

.         дитячі садки, скандали, фото, тернопільський тиждень         

       
       

 

Коментарі  

 
0 #3 ТТ 07.03.2018 13:47
тільки хто такий Надал - знаємо звісно, а от хто такий психотроп Юра? психотропами ТТ вважає всяких ванів ігорків ромців, які скулять бо залишилися без влади-заробітку, тому й ниють на проплачених ними сайтах, як останні сучки, а свобода - це відстій, в цьому плані ТТ свою позицію не міняє і немає жодної статті де б ми цю антиукраїнську партію хоча б похвалили, навіть разочок)))
Цитувати
 
 
0 #2 ТТ 07.03.2018 13:42
Цитую Думка:
Дуже шкода що Тернопільський тиждень, який раніше був хоч трохи об'єктивним та незалежним у своїх статтях та розслідуваннях щодо всієї влади в Тернопільській області останнім часом скотився до рівня "бойового листка" Свободи, читай - Надала і Юри Фартуха Психотропа..надіюсь цей коментар Шановна Редакція оприлюднить)))

Та так, в коментарі ж немає образ і і нших протизаконних речей, тому "бойовий листок" завжди за вільність висловлювань :)
Цитувати
 
 
-2 #1 Думка 07.03.2018 13:31
Дуже шкода що Тернопільський тиждень, який раніше був хоч трохи об'єктивним та незалежним у своїх статтях та розслідуваннях щодо всієї влади в Тернопільській області останнім часом скотився до рівня "бойового листка" Свободи, читай - Надала і Юри Фартуха Психотропа..надіюсь цей коментар Шановна Редакція оприлюднить)))
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.