Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Громади сіл Тернопільського району обурені тим, що їхні землі приватизовують чужі люди. У той час, коли АТОвцям з цих сіл виділяють землі на трясовині. Ветерани АТО заявляють, що готові йти до кінця проти земельної мафії.

Розікрали 120 гектарів землі

П’ятеро учасників АТО з Малого Ходачкова та Костянтинівки Тернопільського району 27 березня прийшли зі своїми скаргам у Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області. За їхніми словами, вони відстоюють інтереси не лише бійців АТО, а й цілих громад цих населених пунктів.  Чиновники, прокурори та адвокати біля їхніх сіл вже розділили більше 120 гектарів землі.

«У нас є список прізвищ. Це симбіоз місцевого самоврядування, обласного та районного земельних відділів, там є працівники прокуратури, адвокати. Вони розікрали вже 120 гектарів. А ті, хто воював, отримали по гектару десь там в мочарах. А люди, які не мають стосунку ні до села, ні до бойових дій, отримали по два гектари. Є сім’я, яка отримала вісім гектарів в той час, коли людям, які працювали в колгоспі - землі немає. Громада хоче, щоб їм віддали назад землю», – заявили ветерани АТО тернопільським ЗМІ.

Що можна зрозуміти зі слів спокійних та розсудливих ветеранів АТО. Головне: у Тернопільському районі діє земельна мафія, яка «на право і на ліво» за винагороду роздає землю «лівим» людям. У той же час селяни та АТОвці отримують землю в болотах або взагалі не отримують. Тобто є всі ознаки корупційних дій, які мають розслідуватися правоохоронними органами. Поки правоохоронці збираються із силами, ми назвемо читачеві конкретні прізвища «земельних баронів» Тернопільського району, які розкрадають землю.

Земельні барони від «Самопомочі»

Одіозний голова сільської ради с. Малий Ходачків Володимир Береза є активним діячем партії «Самопоміч», у 2015 році балотувався в Тернопільську районну раду від цієї партії. Також йшов від «Самопомочі» на посаду голови Малоходачківської сільської ради Тернопільського району. До виборів Береза працював простим охоронцем в охоронному підприємстві. А тут така влада і такі можливості! Очевидно, він дослівно зрозумів передвиборче гасло «Самопомочі»: «Візьми і зроби».

Однак, очевидно, без міцного «даху» Береза не зміг би займатися аферами у таких розмірах. Адже 120 гектарів - це не грядка для бурячків.

Як вже згадувалося, ветерани АТО говорять про злочинну змову представників місцевої, районної та обласної влади. 

Села Малий Ходачків не увійшли в «Перспективний план розвитку формування територій громад Тернопільської області», а саме щодо можливості об’єднання села з найближчою ОТГ або Тернополем. Керівництво села лякало мешканців села, що тернополяни розкрадуть їх землю. І землю дійсно розікрали, але самі ж. Якби Малий Ходачків приєднався до існуючих ОТГ, сільську землю було б набагато важче розподіляти в ручному режимі. І це дуже добре розумів сільський голова.

У «земельній війні» перемагають АТОшники

Таким чином, ось такий симбіоз чиновників місцевої, районної та обласної влади оголосив «земельну війну» ветеранам АТО. Хто ж переможе?

Останні події свідчать, що переможець тут може бути один. 27 березня ветерани АТО заявили, що вони змусили Володимира Березу написати заяву про відставку. Більше того, вони переконують, що це лише початок. Наступні прізвища для капітуляції добре відомі.

Віктор Симонович

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.