Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Понтифік позбавив дев’ятьох монахів греко-католицької церкви з Колодіївки права належати до кліру. Керівництво єпархії твердить, що ченці порушили монастирську дисципліну, повідомляє в сюжеті ТСН.

Основна претензія до монахів – здійснення обряду вигнання бісів. “Ці екзорцизми, згідно з правилом церкви, мають право здійснювати тільки уповноважені єпископом священики”, – пояснив представник Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Олег Хортик. Він каже, що претензії до монахів полягали не тільки в цьому. “Основою їхнього життя, їхньої спільноти, як такої, стало, на превеликий жаль, не монашество і не суть посвяченості Богові, а керування в житті псевдооб’явленнями сестри Марії Баран”, – пояснив представник керівництва.

Монахи поїхали з монастиря, одночасно з монастиря жіночого пішли сім черниць, серед яких і Марія Баран, яка стверджує, що бачила видіння. Тепер ця спільнота живе в Посічі під Івано-Франківськом. Настоятель Антоній Григорій Планчак уже їздив до Ватикану та передавав Папі Римському докази невинуватості монахів. “Щодо екзорцизму – ми мали благословення від багатьох владик. Зрештою, як таким, екзорцизмом ми не займалися. Ми молилися лиш перед людьми: “Отче наш” та “Богородице Діво”, – заявив настоятель монастиря Пресвятої Богородиці Знамення.

Юрист монастиря з церковних справ о.Михайло Палій запевняє, що комісія Тернопільсько-Зборівської єпархії, котра готувала докази вини ченців для Папи, порушила церковні закони – монахів позбавила навіть права на захист, зокрема і щодо явлень Марії Баран. Сама черниця твердить, що видіння вперше побачила майже 30 років тому, коли їй було 14, і бачить їх дотепер, але шокована тим, як її допитували члени єпархіальної комісії. “Вони якщо задавали питання, воно зразу звучало з осудом. Вони не давали мені можливості це сказати, як я переживаю”, – каже вона.

Неохоче, але настоятель монастиря натякає, що цей конфлікт може мати цілком мирське коріння – чималеньке майно обителі. “Є претенденти на це майно. Вони хочуть Колодіївку забрати. Крім того, Посіч. Тут є 90 га землі”, – розповів Антоній Григорій Планчак. Ченці сподіваються, що Папа Римський ознайомиться з їхніми доказами та скасує свій наказ про відлучення від церкви. Відповідь сподіваються отримати до кінця року.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.