Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Колишній міський голова Тернополя, а тепер перший заступник міністра регіонального розвитку В’ячеслав Негода (з квітня 1990 — по квітень 1998 — Тернопільський міський голова, був також депутатом Тернопільської облради, членом облвиконкому) публічно принизив своє колишнє рідне (хоча родом він з села у Лановецькому районі - прим.ТТ) місто під час Форуму місцевого самоврядування, який нещодавно відбувся у Львові. Він на камери, у присутності урядовців та іноземних гостей, заявив, що Тернопіль може похвалитися хіба що «сільською» культурою. Тобто, на його думку, у «село Тернопіль» не підуть інвестиції.  

Спробуємо розібратися, чому В’ячеслав Негода так не любить рідний Тернопіль, де дві каденції (з 1990 по 1998 роки) був міським головою, що дозволяє собі публічно принижувати місто. Офіційною мовою це називається – завдати Тернополю репутаційного удару. І чи дійсно Тернопіль «село», куди не підуть інвестиції.

Негода «зґвалтував» Тернопіль

В’ячеслав Негода став міським голою Тернополя у 1990 році на хвилі національного відродження, оскільки користувався підтримкою всіх патріотичних партій та організацій. Перебуваючи на посаді, Негода запам’ятався жахливим станом комунального господарства міста. Під час нечастих інтерв’ю, він щиро дивувався, коли дізнавався, що Тернопіль має службу з ремонту доріг, і саме вона має їх ремонтувати. 

Але все це відходить на задній план, якщо згадати, що за часів Негоди у Тернополі було приватизовано дві третини комунального майна. 

Варто зауважити, що продаж комунального майна не завжди погано. Адже майно може бути старе, не приносити громаді прибутку, а лише викачувати гроші з бюджету на його утримання. Однак після продажу мер має обов’язково відзвітувати про це, розповісти, скільки місто отримало коштів і на що вони підуть. У нашому випадку, В’ячеслав Негода ніколи не звітував, а кошти від продажу комунального майна безслідно зникли. Не з’явилися нові дороги, не ремонтувалися двори та прибудинкові території, тротуари. А місто за вісім років Негоди втратило левову частку свого майна. 

Тому можна говорити, що за мера Негоди Тернопіль дійсно перетворювався на село. Бо він «зґвалтував» Тернопіль і пішов… І вже, працюючи на «жирних» посадах в урядах Тимошенко, Януковича, Азарова, Яценюка та Гройсмана, Негода дозволяв собі принижувати Тернопіль, з якого він викачав всі соки і кинув.

Тернопіль зумів пережити Негоду

Але завдяки роботі наступних міських голів та громади міста, Тернопіль зумів пережити «негоду» Негоди. Сьогодні місто інтенсивно розвивається, в тому числі завдяки іноземним інвестиціям. 

Позитивну динаміку розвитку міста відзначають не лише самі тернополяни, а й незалежні рейтингові агенції. 

Зокрема у 2017 аналітична агенція «Євро-Рейтинг» оновила рейтинг інвестиційної ефективності міст України. Тернопіль вперше посів найвищу сходинку рейтингу, випереджаючи навіть Київ. За підсумками набраних балів Тернопіль отримав - 242. Столиця України розділила 3-4 місця з Вінницею.

Також Національне рейтингове агентство «ІВІ-рейтинг» минулого року оновило рівень кредитного рейтингу та інвестиційної привабливості Тернополя. У результаті проведених досліджень рейтинговим агентством було підвищено рівень інвестиційної привабливості Тернополя з invBBB (достатня привабливість), який був у 2016 році, до рівня invA – (висока привабливість).

Нагадаємо, нещодавно Тернопіль визнали кращим містом у популярному телешоу «Інспектор.Міста», яке оцінює якість послуг у місті, а також містом, де найрозумніші учні загальноосвітніх шкіл. І найголовніше - тернополяни пишаються своїм містом, як би його не принижували, нині вже столичні товстосуми-чиновники.

Василь Тріска

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.