Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільщина вважається одним із найбільш екологічних та найчистіших регіонів. А центр області Тернопіль в черговий раз доводить, що така думка гостей має вагомі підстави.

 

Однією з кращих українських Великодніх традицій є господарське прибирання не лише подвір’я, але й спільних вулиць після зими. Саме навесні господарі об’єднавши зусилля прибирали, ремонтували та відновлювали «довколишній світ». Ключовим для слова «толока» була якраз спільна дія. Цій добрій українській традиції кілька сотень років. Якщо опиратися на літописи, то найбільшого поширення така спільна дія заради спільного блага набула у XVII-XVIII століттях. Є свідчення про те, що гуртом за день могли навіть церкву поставити. 

 

Найбільшого ж поширення толока набуває перед великими святами, коли сама громада прибирає та облагороджує спільний простір. Відбувається це дійство з доброї волі самих небайдужих тернополян.  Цього року з 2 по 5 квітня у Тернополі тривала загальноміська толока, участь у якій взяло понад дві тисячі осіб. Тут були і представники комунальних підприємств, і представники ОСББ і просто багато небайдужих тернополян, котрі зробили свій вклад у покращення рідного міста. 

 

Впродовж кількох днів виконувались роботи із впорядкування території та висадки зелених насаджень. Зокрема проведено роботи з очищення зелених зон на вулицях Слівенській, Винниченка, Будного, Текстильній, Фабричній, Морозенка, Микулинецькій, Юності, Стуса, Бродівській, Транспортній, Тарнавського, Поліській, Протасевича, Лесі Українки, М.Кривоноса, Коновальця, Вербицького, Л. Курбаса, В. Великого, 15 Квітня, проспектах Злуки та С.Бандери, бульварах Петлюри, П. Куліша, Д. Галицького, РЛП «Загребелля» та парків міста. Було прибрано території міських кладовищ на вул. Микулинецькій, біля с. Підгороднє та на вул. Будного. Дороги очистили від залишків протиожеледних матеріалів.

 

Цього року у парку «Національного відродження» на місці видалених сухостійних ялин висаджено 55 катальп. Це дерево прийшло до нас з Північної Америки, проте дуже добре адаптувалося в Україні і сьогодні дарує не лише холодок у літню спеку, але й є улюбленим місцем для життя наших пернатих друзів — дрібних птахів, що тішать своїм щебетом практично протягом усієї теплої пори року. З Тернополем катальпу пов’язують і особливі рекорди. У минулому 2017 році тут висадили найдовшу в Україні алею, що налічує 160 дерев.

 

В озелененні міста традиційно беруть участь працівники міського виконкому, а також сам очільник Тернополя Сергій Надал. 

«Це добра українська традиція збиратися разом і робити спільну добру справу напередодні Великодня. Тому особливо дякую, як працівникам комунальних підприємств, органів місцевої влади, так і небайдужим тернополянам, що прийшли і допомогли в озелененні міста. Крім того такі акції — це добра можливість познайомитися, поспілкуватися. Такі заходи роблять громаду міцнішою», - сказав міський голова Тернополя за підсумками проведених заходів. 

 

Варто зазначити, що протягом останніх років Тернопіль переживає справжній «екологічний ренесанс». У місті активно працюють над тим, щоб зростала кількість громадських просторів для відпочинку, що поєднані із зеленими зонами: скверами, парками, алеями. До кінця цього року в місті планується посадити ще близько 400 катальп. Тож Тернопіль вже у ближчому майбутньому може отримати славу найзеленішого міста України.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.