Нове на сайті:
Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Та ні, ми не стверджуємо те, що винесено в заголовок. Але переконані й прогнозуємо, що так воно і буде. Хто не вірить – почитайте сьогоднішні газети (мова йде про середу, 9 листопада 2011 року – прим. ТТ).

І вірте, ВІРТЕ  в те, що це матеріал не платний, а просто всі власники друкованих, а згодом і інтернет-ЗМІ, захотіли передрукувати «відвертості» головного свободівця Тернопільщини через його актуальність та публіцистичну цінність…

А ми подаємо його з блогу в «Номер один», де він, тобто «спіч» добродія Кайди, був опублікований ще напередодні.

 Олексій Кайда: «Покращення життя вже сьогодні» від Януковича веде до повного розвалу української економіки

Зараз в Україні ми спостерігаємо так звану соціальну українофобію. Українців принижують соціально. Влада Януковича не дає народу ні жити, ні працювати, ні почуватися достойно на своїй землі.

Гондурас у списку знаходиться на 24 сходинки вище України

Подивимось на «Україну для людей» очима теперішніх керманичів держави.

«Україна посяде гідне місце у світовому співтоваристві», – обіцяв Янукович. Справді, Україна зайняла перші місця одразу в двох рейтингах – найгіршої економіки і найвищих податків. А от за рейтингом легкості ведення бізнесу, оприлюдненим Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), Україна займає 152 місце серед 183 країн світу. При цьому варто відзначити, що Гондурас у списку знаходиться на 24 сходинки вище.

Президент говорив, що наступлять кардинальні зміни у житті суспільства - будуть проведені системні реформи.Отож, яке «благо» пропонує Янукович українському народові. Нищення малого і середнього бізнесу Податковим кодексом. Так звана грабіжницька «пенсійна реформа» (а точніше – економія на пенсіонерах) – це лише початок, далі – ухвалення рабського Трудового і рейдерського Житлового кодексів, «земельна реформа», яка призведе до знищення українського села та продажу за безцінь найціннішого, що є в українців – землі.

Борг українця збільшився до 7,4 тисячі гривень

У проекті Державного бюджету України на 2012 рік, поданого урядом Азарова та ухваленого у першому читанні Верховною Радою України, не враховано багатьох соціальних зобов'язань Януковича перед народом. Але навіщо, якщо Вищий адміністративний суд ухвалив рішення, що президенту свої передвиборчі обіцянки можна не виконувати.

Проект бюджету передбачає, що Генеральна прокуратура, Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України отримають у 2012 році відповідно 2,5 млрд. грн., 14,4 млрд. грн. та 3,2 млрд. грн. Всього – 20,2 млрд. грн. Абсолютно зрозуміло, що Україну перетворюють на поліцейську державу, виділяючи кошти державним міністерствам та відомствам, які вже давно перетворилися на каральні органи. При цьому Міністерству оборони пропонується майже на 3 мільярди менше, ніж на силові структури. Виходить, що військова безпека країни для керівництва держави є  далеко не пріоритетною.

Як бачимо, фінансування чиновників та силових структур у рази перевищує обсяги фінансування освіти та медицини. Вперше за багато років влада пішла на зменшення фінансового ресурсу на медицину (майже на півмільярда гривень). Але це аж ніяк не стосується видатків на оздоровлення «народних обранців». На фінансову підтримку санаторно-курортних закладів для відпочинку народних депутатів і урядовців передбачено близько 465 млн. грн. При цьому на оздоровлення ветеранів війни, інвалідів буде виділено майже в 4 рази менше. Тут Янукович теж може прозвітувати про «створення належних умов для нарощування освітнього та медичного потенціалу України».

На утримання судової системи також планується збільшення фінансування у півтора рази. Напевно, так «слуги народу» вирішили подякувати судам за послушне виконання замовлень влади. У бюджеті, виявляється, передбачили ще й підвищення заробітної плати суддям. Звичайний суддя у 2012 році мав би отримувати 13,2 тис. грн., суддя апеляційного суду – 16 тис. грн. І це на тлі запропонованого розміру мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, які нижче у 15 разів від зарплати суддів.

Протягом 2012 року мінімальні пенсії зростуть лише на 62 гривні, а мінімальна заробітна плата – всього на 61. Та у порівнянні з суттєвим зростанням цін на газ, комунальні послуги, продукти харчування – це виглядає жалюгідно.

Показовою є політика Кабміну щодо державного боргу. Граничний обсяг державного боргу у 2012 році сягне 415,6 млрд. грн. Це – на 78 млрд. грн більше за річний обсяг доходів Державного бюджету України! За такий стан речей в економіці країни слід «подякувати» уряду Азарова-Тігіпка, який продовжує політику існування країни в борг. У 2012 році кожен українець вже буде винен близько 7,4 тис. гривень.

«Дірка» в місцевих бюджетах області – 407 млн. грн

Що ж передбачено для Тернопільської області на 2012 рік? Визначений фінансовий ресурс для Тернопілля 2,8 млрд. грнцена 407 млн. грн менше від реальної потреби (зокрема, недофінансування освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соцзабезпечення, культури). Проте на діяльність президента, Верховної Ради та уряду у 2012 році буде виділено приблизно стільки ж, як і для нашої області - 2,5 млрд. грн. За офіційними підрахунками витрати на один день роботи президента такі ж, як і 675 середньомісячних зарплат українців.

У національній боротьбі не маємо права програти!

Владна партія запевняє, що їхні реформи скоротили кількість бідних в Україні. Янукович і команда звітують, що завдяки їхнім зусиллям бідність в країні скоротилася на 2,3%, досягнувши найнижчого рівня за останні десять років. Та, чи розділяють оптимізм «біло-синіх» прості люди, які дедалі більше відчувають себе збіднілими, які аби вижити, змушені економити на своєму харчуванні, відпочинку, дозвіллі, одязі... Справді, є і ті в країні, кому «жити добре» і в кого «покращало життя вже сьогодні»...Навіть, незважаючи на те, що наша країна одна з найбідніших (Україна посідає друге місце в Європі за показником бідності), зростання кількості мільйонерів у нас б'є рекорди. У порівнянні з минулим роком їх кількість збільшилася на тисячу (про це свідчать останні дані Державної податкової служби України). Адже Янукович у передвиборчій програмі говорив нам, що «прагне бути президентом заможних громадян».

Все це - вершина знущання над українцями! Їхнє «покращення життя вже сьогодні» веде до цілковитого розвалу української економіки.

Як би не було гірко й боляче це говорити, але майбутнє України як України, а не як проекту Росії – під загрозою. Ми наближаємось до того, що Україну приватизують. У національній боротьбі не маємо права програти, не маємо права мовчати! Прийшов час єднатися навколо своїх прав та інтересів, заради спільної боротьби – за майбутнє України та за нас в Україні!

Олесій Кайда, голова Тернопільської обласної ради

Коментарі  

 
+1 #4 стьопа 09.11.2011 21:03
а навіть як я то й що? правда ж в іншому - піариться свобода тупо й повсюди, на що йдуть десятки тисяч гривень щотижня, і це тільки місцеві тернопільські змі
Цитувати
 
 
+1 #3 Стьопа 09.11.2011 17:03
можна подумати інші політики друкуються безкоштовно чи шо???????!!!!!!!
Цитувати
 
 
+1 #2 Стьопа 09.11.2011 17:00
Барна, ти?
Цитувати
 
 
+1 #1 Стьопа 09.11.2011 14:52
я принаймні це сьогодні вже бачив у вільному житті та в блозі кайди в газеті по-українськи, слово в слово
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.