Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Схоже, що екс-мер Тернополя, а сьогодні нардеп Роман Заставний, який "прихватизував" і продовжує це робити і сьогодні ледь не всю елітну нерухомість в Тернополі, яка раніше була в комунальній власності міста, тепер поставив перед собою мету - мати комерційний інтерес у всьому, на що виділяються бюджетні кошти на Тернопільщині.

Це й не дивно, зважаючи, що на ключових посадах, в тому числі й голова ТОДА Степан Барна, як і той же нардеп Тарас Юрик, фактичновсі  є "вихованцями" Заставного і залежні від нього.

А оскільки Заставний відомий своїм апетитом, то мова йде про десятки, якщо не сотні мільйонів БЮДЖЕТНИХ гривень.

Ось і днями стало відомо, що відділ культури Теребовлянської міської ради 18 жовтня підписав з ТОВ «Глобал Білд Інжиніринг» (ця фірма відома тим, що і дороги начебто ремонтує, і школи, а її безпосередньо повязують із Заставним - прим.ТТ) угоду про капітальний ремонт «Центру культури і дозвілля» в селі Ласківці (Теребовлянський район) за 15,3 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

До слова, це село є рідним для того ж таки Заставного, а ще для екс-нардепа, сьогодні радника міністра МВС Авакова, Михайла апостола - прим.ТТ). До речі, про дорогу до цього села цією ж фірмую ми повідомляли в статті На Тернопільщині знають як вкрасти 3,9 мільйона гривень на дорозі довжиною 1,4 км?!

Та повернемося до "клубу" у Ласківцях.

У вересні цього року замовник вже проводив тендер на капремонт центру. Тоді в закупівлі змагалися «Глобал Білд Інжиніринг» та підприємець Сергій Олійник. Але торги скасували через помилки в документації тендерного комітету.

Згідно з угодою, фірма зробить опалення в приміщенні. Відремонтує фасад, стіни, стелю та підлоги. Замінить поточні вікна та двері на металопластикові.

В головному залі народного дому компанія відреставрує розпис на стінах та встановить 250 крісел для глядачів, що обійдуться у 408 тис. грн. «Глобал Білд Інжиніринг» придбає звукове обладнання за 1,2 млн грн та встановить на сцені прожектори.

Також фірма зробить доріжку з бруківки до будівлі та всі роботи завершить до серпня 2019 року. Фірма отримає 356 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 1,7 млн грн.

У тендері фірма-переможець змагалася з ТОВ «ВБК Комплекс Буд», чия пропозиція була на 5 тис. грн дорожчою.

Фірма «Глобал Білд Інжиніринг» зареєстрована 2017 року в Тернополі. Її власниками є Павло Гладун (15%), Надія Лисак (35%) та Дмитро Лотоцький (50%).

Компанія фігурує в кримінальному провадженні за червень 2018 року щодо розтрати державних коштів. Згідно з матеріалами справи, у 2017 році фірма уклала договір з УКБ Тернопільської ОДА на реконструкцію школи в смт. Козова Козівського району за 3,4 млн грн. Однак правоохоронці з’ясували, що станом на цей рік «Глобал Білд Інжиніринг» виконала роботи лише частково, але в документах компанія вказала, що зробила їх повністю і замовник вже перерахував їй усі кошти.

Наразі слідчі підтверджують свою гіпотезу, а також встановлюють осіб, які підписували договори та акти. Для цього правоохоронці перевірять всю тендерну документацію. Інших деталей у провадженні немає.

Протягом 2017-2018 років фірма «Глобал Білд Інжиніринг» отримала замовлень на 87,1 млн грн. Серед них – реконструкція Новосільської школи в Підволочиському районі за 9,2 млн грн.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.