Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Середня заробітна плата в Україні перевищила мінімальну майже у 2,5 рази. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики. З цього питання в ефірі Радіо НВ журналісти взяли інтерв’ю у експертів, - пише Файне місто.

Cтаном на серпень середня зарплата становила 8 977 грн.

Середньомісячна заробітна плата у серпні зросла більш ніж на чверть у порівнянні з минулим роком.

Регіональні особливості залишаються суттєвими. Вищу за середню зарплату найбільше платили у Києві, а також Донецькій, Київській, Дніпропетровській областях.

Найнижчу заробітну плату в останній місяць літа українці отримували в Чернівецькій області.У середньому платили на 20% менше жителям Чернівецької, Тернопільської та Чернігівської областей.

Основними чинниками зростання зарплат є підвищення мінімальної, поліпшення фінансових результатів підприємств, а також збільшення тиску на ринку праці.

Загалом по всій Україні зростання реальної зарплати у серпні склало майже 16%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

“У деяких регіонах країни роботу знайти простіше. Попит на робочу силу підвищує її ціну”, – повідомив експерт з економічних питань Євген Олейніков.

Він також додав, що суттєво зростає зарплата у сфері послуг. Через це, за його словами, Київ як столиця демонструє найвище зростання зарплат.

“Роботодавці зараз вимушені йти на підвищення зарплат, адже після запровадження безвізу українці більше стали розглядати ринок праці інших країн. Особливо це стосується мешканців західних областей”, – заявила порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна.

“Середні зарплати збільшилися на 35%. Якщо говорити про захід, то, наприклад, Тернопіль за рік прибавив 47%. Далі Чернівці, Луцьк, Львів показують за приростом вище за середню на ринку”, – сказала HR-експерт

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.