Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На позачерговій 29-й сесії Тернопільської міської ради було прийняте підсумкове рішення про добровільне приєднання Курівецької (с. Курівці), Малашовецької (с.Малашівці та с.Іванківці), Черняхівської (с.Чернихів, с.Глядки, с.Плесківці) та Кобзарівської (с.Кобзарівка і с.Вертелка) сільських рад до Тернопільської міської територіальної громади.

Рішення було прийняте, враховуючи висновок Тернопільської обласної державної адміністрації, затверджений розпорядженням голови  ТОДА від 25 жовтня 2018 року, керуючись Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про місцеве самоврядування в Україні».

Це рішення вводиться в дію з дня, наступного за днем набрання чинності розпорядження Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до перспективного плану формування території громад Тернопільської області».

Як результат, Тернопіль стане одним з перших обласних центрів, який приєднав вісім навколишніх сіл та створив міську територіальну громаду.

"Приєднання Курівецької, Малашовецької, Чернихівської та Кобзарівської сільських рад та створення єдиної міської територіальної громади дає нові перспективи для розвитку восьми сіл та Тернополя, а також для громади в цілому, тому що після рішення Кабміну ми будемо зовсім по-новому будувати стосунки із центральним бюджетом із можливістю більш ширшого залучення бюджетних коштів та можливістю залучення коштів міжнародної фінансової допомоги, а також це дасть доступ до тих бюджетних програм, які передбачені для фінансування об’єднаних територіальних громад, - розповідає Сергій Надал. -  Окрім того, ми вже плануємо певні інфраструктурні проекти в цих селах, які до нас приєдналися. І я сподіваюся, що для інших навколишніх територій це буде хорошим прикладом того, що приєднання до міста Тернополя дає лише позитивні результати».

Як додає міський голова, відтепер мешканці цих населених пунктів, які увійшли в Тернопільську МТГ, отримуватимуть пільги та соціально-необхідні послуги на рівні з тернополянами

До слова, під час сесії міської ради депутати також затвердити план організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальної громади.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.