Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Чортківського міського голови Володимира Шматька відбулася зустріч із директором Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Віктором Литвинчуком та головами Білівської, Росохацької, Пастушівської, Бичківської та Скородинської сільських рад. Мета такої зустрічі – обговорення перспективи створення об’єднаної територіальної громади із центром у місті Чорткові.

Директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Литвинчук зазначив, що згідно з Перспективним планом формування територій об’єднаних громад Тернопільської області, затвердженим 8 червня 2018 року, передбачено утворення Чортківської об’єднаної громади шляхом приєднання до Чорткова Білівської, Горішньовигнанської, Росохацької, Пастушівської, Бичківської та Скородинської сільських рад, повідомляє Погляд

Гість із Тернополя пояснив переваги спрощеного приєднання сільських рад до міста обласного значення, а також звернув увагу на позитивні зрушення у житті сільських жителів у разі утворення об’єднаної територіальної громади шляхом отримання додаткових коштів державної субвенції на розвиток сільської інфраструктури.

«Ще одним важливим досягненням ОТГ є перехід на прямі міжбюджетні стосунки, – зазначив Володимир Литвинчук. – Для Чорткова це не є новиною, адже це місто обласного значення. Однак для навколишніх сіл велике досягнення – власноруч розпоряджатися своїми коштами, а не просити їх у районному бюджеті».

Міський голова Володимир Шматько зазначив, що в разі утворення об’єднаної територіальної громади із центром у місті Чорткові у статуті ОТГ буде прописана кількість людей, які живуть у відповідному селі і рішенням сесії кількість сплачених податків та відповідний відсоток державної субвенції на розвиток сільської інфраструктури має повернутися на потреби того ж села.

«Будучи об’єднаною територіальною громадою, можна значно розширити можливості проектного менеджменту, оскільки статус населеного пункту – ОТГ обов’язковий для більшості проектних заявок. – звернув увагу Володимир Шматько. Виграні гранти можна буде використовувати для потреб всієї громади».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.