Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Незаконними вказівками начальника Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області Едуарда Кольцова зацікавилася прокуратура. Після того, як засоби масової інформації оприлюднили статті, де викривали махінації держвиконавця стосовно неправомірного закриття виконавчих проваджень, розбиратися у цій ситуації почали правоохоронці. Зокрема, у журналістських матеріалах йшлося про те, що безпідставне закриття виконавчих проваджень проти більше ніж 10-ох громадян України призвело до втрати майже мільйона гривень, який мав би надійти до державного бюджету.

Тернопільська виконавча традиція: закриті провадження – мільйонні збитки в бюджет

Від початку призначення Едуарда Кольцова на посаду начальника територіального управління юстиції Тернопільщини, рядові виконавці почали потерпати від наслідків незаконних вказівок. Інформація, яку вдалося дізнатися журналістам “НАРОДНОЇ ПРАВДИ” стосовно закриття виконавчих проваджень щодо багаторічних боржників, вражає.

Державні виконавці, а саме Роман Литвин, який зараз працює начальником Тернопільського міського ВДВС ГТУЮ у Тернопільській області та вже звільнений з юстиції, але на той час діючий виконавець Руслан Гурин за незаконною вказівкою Едуарда Кольцова і за відкатаною схемою знімали арешти з багаторічних боржників.

Таким чином виконавчі провадження закрили по багаторічних боржниках – Василю Яцишину, Василю Галанчаку, Аркадію Романишину, Василю Миколіву, Надії Миколів, Мар’яниі Тарнорудій та інших. І все це робили не без вказівок від головного начальника – Едуарда Кольцова.

Це лише невелика частина айсбергу порушень та чисельних випадків незаконного зняття з арешту рухомого та нерухомого майна боржників. Такими діями начальник головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов завдав прямих збитків державі. Адже через те, що безпідставно були зняті арешти – в бюджет країни не надійшов майже мільйон гривень.

Кримінальне провадження – за службову недбалість

Після публікації статей у ЗМІ та звернення до Міністерства юстиції України та у відповідні правоохоронні органи, справами Едуарда Кольцова зацікавилася тернопільська місцева прокуратура. Правоохоронці вже внесли відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідуваннь за ознаками кримінальних правопорушень у діях посадових осіб Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, передбачених статтею 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість). Якщо провину Едуарда Кольцова доведуть, то такі проступки караються штрафом від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Більше того, правоохоронці вже звернулися до суду аби отримати тимчасовий доступ до речей та документів, а саме виконавчих проваджень при виконанні яких, за вказівкою Едуарда Кольцова вчинялися злочинні дії. Суд клопотання задовільнив. А от сам же начальник управління юстиції добровільно не погодився надати ці документи.

Діяльність Кольцова перевіряє Мін’юст

Одразу після того, як “темними справами” начальника юстиції зацікавилася прокуратура, почало цікавитися справами Кольцова і відомче Міністерство. У  територіальному управлінні юстиції в Тернопільській області розпочалася позапланова комплексна перевірка провідними фахівцями Міністерства юстиції України. Перевіряли  як саме Едуард Кольцов зловживає службовим становищем. Принаймі, це офіційна причина. Проте, поза рапортами та звітами у Мін’юсті зазначають, що перевірка стосується, насамперед, незаконних вказівок Кольцова у ситуації з передачею споруд Почаївської Лаври у розпрядження УПЦ Московського патріархату.

Вже відомо, що  для встановлення приналежності Почаївської лаври у вересні 2018 року до державного реєстратора Почаївської міської ради Рожка Р.К. звернулися представники Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника з поданням необхідної документації для проведення реєстраційних дій.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов, який через реєстраційну службу ГТУЮ у Тернопільській області має безпосередній вплив на державних реєстраторів, наказав реєстратору Рожко Р.К. призупинити розгляд заяви представників Кременецько-Почаївського ДІАЗу ніби–то для детального вивчення поданих документів.

За час, коли документи заповідника ще перебували на вивченні у Рожка Р.К., Кольцов змушує державного реєстратора Яремка А. розглянути та задовільнити заяву представників УПЦ Московського патріархату та здійснити реєстраційну дію в обхід вже розпочатого розгляду іншим реєстратором.

У результаті незаконних дій Едуарда Кольцова споруди Почаївської Лаври були передані в користування УПЦ Московського патріархату до 2052 року.

Проте, вже 23 листопада Комісія Міністерства юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра (Релігійна організація Почаївська Свято-Успенська Лавра, відносить себе до УПЦ МП, її очолює єпископ УПЦ Московського патріархату митрополит Почаївський Володимир (Мороз).

Кольцов потурає Московському патріархату

Зацікавленість Кольцова у пануванні Московського патріархату на Тернопільщині проглядається і в тому, що від державних виконавців майже рік потерпає громада села Кути в Шумському районі. Місцева виконавча служба майже щомісяця їздить у село і намагається передати церкву, яка належить громаді у власність священника Московського патріархату. І це попри те, що в селі віряни УПЦ МП вже мають новозбудований храм, де Божу службу служать російською мовою. Люди запевняють, що без вказівки вищого обласного керівництва юстиції, часті приїзди районних виконавців не відбувалися би.

Ці та інші факти наразі досліджують та оцінюють спеціалісти з Міністерства юстиції України.

Майно тернопільського держвиконавця

Після вивчення та доведення правопорушень Едуарда Кольцова правоохоронці, НАБУ та САП зацікавляться і майном обласного держвиконавця. Адже за постійні роки на держслужбі Кольцов встиг придбати кілька квартир та чималий будинок у передмістті Тернополя.

У його декларації за останній рік зареєстровано 3 квартири, одну з яких, а саме площею 120 метрів квадратних, він отримав як службову в Івано-Франківську. Трьохкімнатну квартиру Кольцов одержав маючи вже власне житло у Тернополі. Тоді його співробитники цікавилися, чому власне Едуард першочергово отримав квартиру, а не ті люди, які стояли перед ним у черзі на житло.

Також у декларації Кольцова зазначені гараж та земельна ділянка площею 5 соток у Тернополі.

Окрім того, на дружину начальника управління юстиції Олену Кольцову записаний чималенький будиночок площею – 282 квадратних метри.

едуард кольцов, майно, корупція, скандали, декларація, фото, тернопільський тиждень

Щодо житлового будинку, то виявляється, що сім’я Кольцових нещодавно його ніби-то продала. Є задокументований запис про право власності в Реєстрі прав на нерухоме майно, який погашений 28 червня 2018 року на основі договору купівлі-продажу.

Проте, з неофіційної інформації відомо, що Едуард Кольцов продав будинок на підставну особу. Житло площею 282 квадратних метри розташоване в престижному котеджному містечку у Тернополі на вул. Микулинецькій, 115 під назвою “Кленовий Гай”.

едуард кольцов, майно, корупція, скандали, декларація, фото, тернопільський тиждень

Захмарні премії для самого себе

У Едуарда Кольцова готівкових коштів зазначених у декларації числиться 15 тисяч доларів. А от у його дружини, яка до речі працює в  регіональному сервісному центрі МВС у Тернопільській області діловодом, готівки було 300 000 гривень. І це лише офіційні доходи, які сім’я Кольцових зазначила в деклараціях.

Більшої уваги заслуговують різні премії та надбавки, яким нагороджують Кольцова. Адже за рахунок них держвиконавець майже щороку заробляє собі на півмільйонну зарплатню.

За даними 2017 року офіційно Едуард Кольцов отримав 436 тисяч 868 гривень. За підрахунками журналістів “НАРОДНОЇ ПРАВДИ” майже 300 тисяч – це відрахування на премії, інтенсивність, величезні матеріальні допомоги, надбавки 15% до зарплати та виплати за понаднормові години на роботі.

Найбільшу зарплату за 2017 рік очільник Тернопільської юстиції отримав у серпні. З офіційної відповіді на запит доступу до публічної інформації, яку надіслало територіальне управління юстиції в Тернопільській області можна зробити висновок, що у серпні Едуард Кольцов отримав 83 472 гривні 33 копійки. З них майже половина – це матеріальна допомога – 37 682 гривні. Є й ще інтенсивність праці у розмірі 7100 і звичано 15-ти відсоткова надбавка до зарплати у розмірі 4970 гривень.

едуард кольцов, майно, корупція, декларація, скандали, фото, тернопільський тиждень

А ще у декларації Кольцова  є і пенсія для військовослужбовця. За 2017 рік вона склала понад 88 тисяч гривень.

едуард кольцов, майно, корупція, скандали, декларація, фото, тернопільський тиждень

А утримувати її Едуард Кольцов зміг завдяки не до кінця продуманій системі люстрації. Адже будучи явним прибічником колишнього регіоналівського, злочинного міністра МВС Захарченка, того самого, який віддавав незаконні накази розстрілювати майданівців, Кольцов зумів отримати статус учасника бойових дій. За неофіційною інформацією, тодішний міліціонер Кольцов аби уникнути люстрації на кілька тижнів з’їздив в АТО, відсиджувався в кабінеті в зоні 3-ої лінії оборони і ось таким чином отримав статус УБД.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.