Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі стартує збір пропозицій та громадське обговорення щодо доцільності демонтажу/збереження памятника Олександрові Пушкіну у Тернополі.

Впродовж наступних 15-ти днів усі бажаючі можуть подавати власні пропозиції та зауваження:

1. Через портал «Е-консультації з громадськістю» (залишати свої коментарі необхідно біля публікації, ідентифікувавшись через ЕЦП або Bank ID);

2. Надсилаючи пропозиції на електронну пошту  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду  (обов’язково вказавши прізвище, ім'я та по батькові).

Довідка. Пам'ятник російському поету Олександрові Пушкіну в місті Тернополі розташований у сквері на вулиці В’ячеслава Чорновола (раніше називався «Сквер Пушкіна»). Пам'ятка монументального мистецтва місцевого значення, охоронний номер 28. Автори пам'ятника — скульптори Макар Вронський, Олексій Олійник, Олександр Скобліков, архітектор — Едуард Гронський. Додатково: Раніше на цьому місці був фонтан з фігуркою хлопчика[1].

 

Пам'ятник, як подають радянські довідники, встановлений 1959 року. Насправді ж рішення про його спорудження, за інформацією обласної інспекції охорони пам'яток історії і культури, міськвиконком прийняв тільки 11 лютого 1960, а відкрили його в 1961-му[1].

У 1988 — реконструйований.

У радянський період світлина пам'ятника була зображена на випуску конверта

.пушкін, памятник, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

  
  

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.