Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У 2019 році в період проведення двомісячника благоустрою на території Тернополя заплановане висадження великої кількості зелених насаджень. Мерія Тернополя зобов’язала долучитися до цього процесу керівників підприємств торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування та ринків.

Рекомендації профільного управління щодо висадки дерев

Аби процес озеленення не відбувався хаотично, в управлінні житлово-комунального господарства відбулася нарада за участі відповідальних осіб, фахівців у сфері озеленення міста та керівників комунальних підприємств, під час якої експерти надали рекомендації, які види зелених насаджень є пріоритетними для громади Тернополя, як здійснювати посадку дерев, дотримуючись вимог «Концепції комплексного озеленення м. Тернополя».

«Основним завданням під час цьогорічного двомісячника благоустрою є максимальне озеленення міської території через висадження нових дерев та чагарників, а також збереження існуючих квітників та газонів. Також слід звернути увагу на те, що висадження заплановане саме паркоутворюючих і довговічних порід дерев з унікальними декоративними властивостями, які стануть справжньою окрасою тернопільських парків та скверів», – зазначили у мерії Тернополя.

Фахівці наголосили, що відповідно до вимог «Концепції комплексного озеленення м. Тернополя», на території закладів охорони здоров’я, навчальних закладів та інших підприємств і організацій рекомендовано створювати зелені зони з насаджень обмеженого користування, найбільш поширеними з яких є дерева хвойних порід. «Для кращого результату та створення шумоізоляційного бар’єру при озелененні території необхідно поєднувати хвойні насадження з листяними, а для створення ярусності – використовувати саджанці низькорослих порід», – рекомендує головний спеціаліст-ландшафтник відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Світлана Молодецька.

Натомість, на прибудинкових територіях Тернополя важливими елементами озеленення є газони та квітники. На жаль, в місті фіксуються часті випадки пошкодження газонного покриття та зелених зон у дворах, відтак усім балансоутримувачам найближчим часом необхідно провести обстеження своїх прибудинкових територій та визначити місця, де можна відновити чи створити новий газон.

У Тернополі з’явиться «залізне» дерево

Фахівці також порадили звертати увагу на екологічні особливості майбутніх насаджень, місцеві мікрокліматичні умови та ґрунт. Зважаючи на це, цього року вперше у місті відбудеться висадження «залізного» або «кам’яного» дерева, а також японського клену та гледичії, які є досить морозостійкими, невибагливими до ґрунту та добре пристосовуються до кліматичних умов.

«Тернопіль має особливе географічне положення та належить до сьомої кліматичної зони, де спостерігається висока вологість повітря та часті зміни температури повітря. Небагато порід дерев витримують такі особливості. Відтак до підбору посадкового матеріалу треба підійти ґрунтовно – необхідно висаджувати паркові дерева, а саме – низькорослі, м’яколисті, із стержневою кореневою системою. Особливість дерев із стержневою кореневою системою полягає в тому, що вони ростуть донизу і знайдуть собі потрібну поживу без людського втручання, в той час як дерева з мичкуватою або радіальною кореневою системою потребують рясного підливу, і при цьому руйнують фундаменти та комунікації поблизу. Також слід садити такі дерева та чагарники, які не піддаються захворюванням. Зокрема, у Тернополі уже успішно висаджені болотний кипарис, катальпа, червонолистий клен, які адаптувалися до наших умовах», – пояснили фахівці.

Нагадуємо, що роботи з озеленення в місті проводяться відповідно до діючих державних, регіональних та місцевих програм, метою яких є охорона, збереження та відтворення існуючих елементів озеленення та створення нових декоративних зелених насаджень.

Віра Сотник

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.