Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Земельний конфлікт в Козівському районі. Місцеві пайовики не хочуть здавати в оренду свої землі й фірмі “Агропродсервіс” (керівник - Іван Чайківський, який одночасно є і одіозним політиком від "Аграрної партії", який "спить і бачить себе" нардепом-мажоритарником від ланого округу - прим.ТТ). Дискусії між ними тривають вже рік, а конфлікт досі не можуть вирішити. Вже вкотре зустрічі двох сторін завершуються суперечками. Передає канал Тернопіль1

Земля. Саме через неї виник конфлікт у Козівському районі. Пайовики села Геленки проти того, аби їх паї використовувало підприємство “Агропродсервіс”. Люди кажуть, у квітні 2018 року підписали договори оренди з фермерським господарством “Урожай-Тео”. “Поля були засіяні, частина полів. В липні 2018 року ми дізналися, що через анти-рейдерську комісію Міністерство Юстиції України скасувало реєстраційні дії, щодо реєстрації договорів з фермерським господарством “Урожай-Тео”. Вони були анульовані”, каже довірена особа власників земельних паїв Ірина Сказко.

Після цього, в реєстрі з’являються договори оренди з товариством “Теофіпілка”, яке є структурним підрозділом “Агропродсервіс”. Зі слів пайовиків, ці угоди вони не підписували. На вимогу людей продемонструвати угоди, представники агропромислової фірми відповідають, що ці документи у них вкрали. “І тут апробована схема, яка може використовуватися всією Україною. Коли підробляється договір, вносяться в реєстр, а потім заявляється в нас він пропав, в нас його вкрали. І тому поліція повинна перевірити, як було викрадено ці договори”, каже юрист Ростислав Небельський.

Юрист розповідає, зараз копію договору вносять у реєстр. Через це і неможливо провести процедуру перевірки почерку. Керівник земельного відділу “Агропродсервіс” каже, за рішенням апеляційної інстанції користуватися цими землями наразі має право ТОВ “Теофіпілка”. “Ми звернулися в Міністерство Юстиції з скаргою. І ці договори було скасовано. І встановлено, що право використовувати на підставі договорів оренди дані земельні ділянки має ТОВ “Теофіпілка”. Даний наказ був оскаржений фермерським господарством до Київського окружного адміністративного суду. Суд підтвердив той факт, що ТОВ “Теофіпілка” юридично має право використовувати ці земельні ділянки”, каже керівник земельного відділу ПАП “Агропродсервіс” Андрій Шевчик.

Пайовики ж кажуть, правда за ними і за свої землі боротимуться. Зі слів пайовиків, фірма “Агропродсервіс” заявляє про свої права на користування землями на підставі договорів за липень 2018 року. Але люди запевняють – ці документи вони не підписували, тому і не хочуть співпрацювати з агрофірмою.

Оксана Рогачук, Віталій Куземко, Володимир Сосна

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.