Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З 1 січня тернополяни мають можливість скористатися соціальною програмою «Муніципальна няня», в рамках якої батькам відшкодовується частина зарплати няні, яка доглядає дітей, віком до трьох років.

Розмір компенсації становить 1 626 гривень на місяць – це прожитковий мінімум на дітей віком до шести років. Якщо у сім’ї кілька дітей до трьох років, компенсація виплачується на кожну дитину.

Право на «муніципальну няню» мають батьки  або опікуни дітей до трьох років, які уклали офіційну угоду з нянею.

Компенсацію послуги няні не можуть отримувати сім’ї, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, та прийомні батьки, якщо вони вже отримують грошову допомогу від держави.

Компенсація за послуги няні не скасовує декретні виплати та відпустку з догляду за дитиною, а також залишаються інші соціальні пільги та виплати, які отримує сім’я.

Фахівця, який буде надавати послугу няні, батьки шукають та обирають самостійно.

Муніципальна няня - це будь-яка фізична особа-підприємець (КВЕД 97.00, КВЕД 88.91) / юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми (КВЕД 78.20, КВЕД 85.10), крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.

Для призначення державної допомоги у Тернополі, одному із батьків необхідно звернутися в управління соціальної політики Тернопільської міської ради та подати наступні документи:

• заяву про надання компенсації послуги «муніципальна няня» із зазначенням рахунку в установі банку;

• паспорт заявника (оригінал та копія з даними про прізвище, ім’я та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації);

• ідентифікаційний код (копія та оригінал);

• свідоцтво про народження дитини (копія та оригінал);

• опікуни надають рішення про встановлення опіки (копія та оригінал);

• договір, укладений з нянею (копія та оригінал);

• документи, які підтверджують оплату послуг няні (чеки, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка тощо).

Також, щомісяця до 5 числа потрібно надавати документи про оплату праці няні (чеки, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка тощо).

Компенсація виплачується на той період, на який було укладено договір із муніципальною нянею. Якщо договір розривають достроково, батьки зобов’язані повідомити про це управління соціальної політики протягом одного робочого дня.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.