Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Під час святкування Дня Хоростківської об’єднаної територіальної громади, під сценою, а також на території, де відбувалася подія, були розміщені банери з ім’ям та прізвищем нардепа та кандидата у депутати Миколи Люшняка. На сцені у брендованій футболці партії «Голос» виступав кандидат Олег Вітвіцький. Організатором заходу була Хоростківська міська рада. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

29 та 30 червня на стадіоні «Харчовик» у місті Хоросткові відбувалися урочистості з нагоди святкування Дня Хоростівської ОТГ. Під сценою, а також на території, були розвішані банери із написом «Вітаю громаду зі святом. Микола Люшняк народний депутат України». На одному з банерів були вказані вихідні дані (замовник, друкарня, тираж, відповідальний за друк).

Під час своєї промови міський голова Степан Гладун сказав: «Я щиро вдячний депутатському корпусу міської ради, виконавчому комітету та усім небайдужим жителям за допомогу в реалізації завдань направлених на позитивні зрушення практично у всіх сферах життєдіяльності міста. Особлива подяка за це народному депутату України Миколі Володимировичу Люшняку, який дуже багато зробив для нашої громади».

Спостерігачка ОПОРИ зателефонувала до секретаря Хоростківської міської ради Світлани Стецько, щоб запитати хто був організатором заходу. Вона повідомила, що святкування організувала міська рада, голова та заступники.

Світлана Стецько сказала, що не вважає банери Миколи Люшняка агітаційним матеріалом, оскільки вони містили лише привітання для громади. Заступник голови Хоростківської міської ради Петро Сліпець повідомив ОПОРІ, що розміщення банерів не було попередньо погоджено з організаторами. Він додав, що місце проведення, стадіон «Харчовик», не знаходиться в розпорядженні органів державної влади.

Також заступник голови сказав, що для того, щоб не склалася думка, що місцева влада підтримує конкретного кандидата, організатори надали можливість виступити на сцені з вітальним словом всім присутнім кандидатам у депутати.

Спостерігач ОПОРИ підтвердив виступ іншого кандидата на святі. Зокрема, він був присутній під час виступу кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі №166 від партії «Голос» Олега Вітвіцького. Його промова стосувалася уродженця Хоросткова, активіста Євромайдану та військовослужбовця Віталія Марківа, суд над яким повинен відбутися 12 липня в Італії. Вітвіцький, висловлюючи йому підтримку, сказав: «Віталію, Хоростків з тобою. Вся Україна з тобою. Ми дякуємо тобі за мужність, дякуємо за твою українську позицію». А тоді запропонував присвоїти Віталію Марківу звання почесного мешканця Хоростківської громади. На сцені кандидат був одягнений у брендовану футболку з логотипом партії «Голос».

«Факт розміщення банерів чинного народного депутата і водночас зареєстрованого кандидата на цю посаду, а також виступ та демонстрація іншим кандидатом брендованого одягу на сцені заходу, що організований органом місцевого самоврядування, може суперечити частині 4 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», - зазначає координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Тернопільській області Ольга Галушка.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.