Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На цьогорічних виборах до Верховної Ради потужне представництво серед кандидатів у Тернопільській області вкотре має умовна політична група Заставного-Барни.

Обидва політика є представниками минулої влади і тому усі п’ять років президентства Петра Порошенка спільно керували Тернопільщиною: Степан Барна – як офіційний голова облдержадміністрації, Роман Заставний – як тіньовий або «сірий кардинал» області.

Пов’язує «яценюківця» та «порошенківця» і компанія «Протекшн груп», засновниками якої були батько нардепа від БПП Тараса Юрика та екс-заступника голови ОДА Юрія Юрика та, власне, сам нардеп та колишній міський голова Тернополя Роман Заставний. Степан Барна допомагав впливовим друзям створювати бізнес, а тому став у ньому одним з головних менеджерів.

Після того, як Степан Степанович очолив Тернопільську облдержадміністрацію, компанія, в якій він раніше працював, виграла тендер на облаштування диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Тернопільській області. Кошторис проекту склав 7 млн. 600 тис. грн.

Згідно з даними офіційного сайту держзакупівель і системи Прозорро,  ТОВ «Протекшн груп» двічі вигравала тендери, проголошені державними структурами. І в обох випадках вже після призначення Барни головою ОДА.

Продовжуючи тему виборів, помічаємо, що в усіх п’ятьох округах на дострокових виборах Роман Йосипович та Степан Степанович виставили свої кандидатів. Але звертаємо увагу читача на 163 округ з центром в Тернополі. Тут основним «гравцем» від групи без сумніву виступає сам екс-губернатор. І допомагає йому добитися максимального результату принаймні один кандидат-спойлер – Іван Ковалик. 

Так званий громадський активіст, який є помічником народного депутата від «Народного фронту» і який у 2014 році балотувався від цієї ж партії, на дострокових виборах 2019 року старим брендом вирішив не світити. Усім добре відомо, що партія Арсенія Яценюка є аутсайдером рейтингів, а тому стратегія Ковалика виглядає логічною – максимально позиціонувати себе, як позапартійного політичного гравця, представника громадськості. Втім, запитанням «а звідки в Ковалика гроші на кампанію?» сьогодні задаються усі незалежні спостерігачі. Користувачі Facebook стали свідками піар-ходом кандидата щодо пропозиції віддати свій білборд на соціальні проекти. Але, на його фоні, присутність агітаційних плакатів на кожному слупі в Тернополі виглядає дещо дивною. Як і десятки неповнолітніх хлопців та дівчат, які роздають агітки кандидата Івана Ковалика на вулицях міста. Про рекламу в мережі й годі говорити.

Як відомо, з умовного активістського пулу у виборах до парламенту по 163 округу приймають участь принаймні три кандидата: Богдан Брич, Юлія Мамчак та Іван Сороколіт, якого також багато хто відносить до громадських активістів. Кожен з них від початку кампанії підкреслював свою суб’єктність і наміри йти до фіналу на цих виборах. Ковалик у кампанію вступив дещо із запізненням і тому його поява у змагальному списку багатьма сприймається не інакше, як спроба «відколоти» голоси у зазначених трьох претендентів на депутатський мандат.

Наостанок додамо, клан Заставного-Барни не вперше використовує Ковалика у корпоративно-політичних війнах, пише сайт  Політерно.

Так, минулого року  він приймав участь у інформаційній атаці на екс-губернатора області та головного «тимошенківця» Львівщини Михайла Цимбалюка із залученням проросійського телеканалу «112 Україна», про що "Тернопільский тиждень" писав ТУТ.

Тож як казав мудрець: «Немає нічого нового під сонцем».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.