Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

В Україні провокують комунальну кризу, щоб потім списати відповідальність на місцеве самоврядування і розпочати проти місцевих керівників показові переслідування нібито з метою “наведення порядку на місцях”.

В очікуванні нових виборів

Вже за кілька днів закінчаться виборчі перегони до парламенту. Проте більшість “виборчих голосів” не змовкнуть, а продовжать голосно кричати про “проблеми народу”. Кожен намагатимуться стати головним захисником народу. Президентська кампанія минулих місяців будувалася на протистоянні “старого” і “нового” президента. Однак нова адміністрація не змогла виконати і третини обіцяного. Зокрема найбільше згідно соціологічних опитувань українці очікували від чинного президента зниження тарифів. Натомість “підігріте суспільство” отримало лише жарти та запевнення, що “ніхто і ніколи” такого не говорив, а якщо і говорив, то мав зовсім інше на увазі. 

Відтак основною лінією парламентської кампанії стала класична схема “добрий цар” і “погані слуги”, де “слугами” виступає “поганий парламент”. Вже сьогодні очевидно, що парламент суттєво оновиться. Більшу частину депутатів за партійними списками проведе Слуга народу. Але різких позитивних змін не буде. Зокрема очікуваного зниження тарифів, бо  на те немає економічних підстав. Відповідно, центральна влада, намагатиметься продовжити “перезавантаження”, поки зберігається високий рейтинг чинного президента. Поки народу подобаються “театральне звільнення” чиновників. Тому вже сьогодні відкрито говорять про місцеві вибори. Очевидно, що новою виборчою технологією стане “добрий цар” проти “недопрацюваннь на місцях”. Такими методами колись діяв тиран Сталін. Спочатку він боровся з “прогнилим” оточенням, а потім з “саботажем на місцях”. А страждали від цього прості люди. І ті, хто вірив “вождю”, і ті хто йому не вірив та поїхав у сибірські табори.

Порушуйте, а ми вас покараємо

Міну уповільненої дії, яка стане основою політичних репресій проти місцевого самоврядування, заклав учасник виборчих перегонів і чинний прем’єр Володимир Гройсман. Глава уряду основою своєї виборчої кампанії зробив “зниження тарифів”, яке його ж міністри, зокрема віцепрем’єрміністр Степан Кубів, віцепрем'єрміністрерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко та міністерка фінансів Оксана Маркарова розкритикували. Внаслідок подібного адміністративного регулювання Україна може залишитися без міжнародної фінансової допомоги, - вважають вони. Відтак зупиняться усі програми з впровадження енергоефективності, які можуть дати реальну економію і забезпечити доступні тарифи. Тернополю попри труднощі вдавалося зберегти тепло в оселях. Нове ж рішення уряду за висновками Асоціації міст України вимиває з місцевих бюджетів близько 26 млрд грн. Це кошти, які могли б піти на дороги, оновлення ЖКГ, але їх змушені будуть витрачати на оплату газу підприємствам, що належать українським олігархам. Нове урядове рішення фактично ставлять громади на межу виживання. Про це говорить сам  міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко

Крім того, місцеве самоврядування змушують йти проти закону. Ст. 142 Конституції України передбачає обов’язок держави компенсувати витрати органів місцевого самоврядування. Коли уряд підвищує тариф на електроенергію або газ, він мав би відшкодувати різницю комунальному виробнику тепла, який утримує низький тариф для населення, але платить вищу ціну за електрику чи газ. Те ж саме передбачає Закон України «Про ціни та ціноутворення». Натомість закон “Про місцеве самоврядування в Україні” передбачає відповідальність вибраних голів ОТГ, міст та селищ за економічно обґрунтовані рішення. Тобто, голова відповідає, щоб громада не брала на себе зобов’язань, які не може оплатити. Таким чином, урядове рішення створює юридичні передумови для політичних переслідувань тисяч місцевих голів. З однієї сторони громади ставляться в умови, коли змушені відмовитися від розвитку і платити виключно за дорогий газ. З іншого — за всі негаразди такі, як погані дороги, відсутність інфраструктури, садочків, шкіл, якісного транспорту “повісять на них”. Кабмін Гройсмана діє за принципом: “Ми змусимо Вас порушити закон, а тоді покараємо публічно”

Українців роблять залежними

Українців прагнуть зробити рабами. Спочатку створять умови для різкого погіршення умов життя, бо в теперішній ситуації є два варіанти. 

Перший, коли до зими ми можемо залишитися взагалі без тепла. 

Другий, коли міста перестають розвиватися, ремонтувати дороги, вкладати в інфраструктуру, а більшу частину коштів вкладають у тарифи. 

В обох випадках ми отримаємо невдоволення людей. І нами так само спробують маніпулювати через телеканали, які сьогодні активно скуповують наближені до кума Путіна Медведчука особи. Гнів людей спочатку спробують спрямувати на місцеве самоврядування. Але з часом, очевидно, спрямують на уряд, парламент, президента. Такого соціального збурення Україна може не витримати. Є реальний ризик втратити державу. Проте є сподівання, що на рівні громади нам вдасться об’єднатися і зупинити не лише “реванш нагорі”, але й спроби руйнування самоврядності, що є основою Української держави. Як не пафосно це звучить, але від підтримки громадою свого місцевого самоврядування у час політичних репресій, залежить майбутнє України.

Артем Міщенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.