Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопіль впродовж років зберігає статус одного із найзеленіших міст України, а також репутацію міста з найчистішим повітрям. Такі показники – це не випадковість, а результати комплексного озеленення, висадження нових дерев, створення нових парків та скверів. 

В місті з’явилися нові громадські простори, зокрема: парк «Здоров’я», сквер волонтерів пам’яті Віктора Гурняка, бульвар Дмитра Вишневецького, сквер на вулиці Богдана Лепкого, сквер Чорновола та інші.

Минулого року виконавчий комітет Тернопільської міськради затвердив проектну документацію «Схема озеленення міста». Розробив схему Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя».

«Згідно з проектом в Тернополі з’явиться 11 нових територій зелених насаджень на площі близько 59 га», - каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

 Першочергово в місті проведуть інвентаризацію існуючих зелених насаджень та висадження нових дерев, кущів, газонів та квітників. Загальна площа зелених зон становитиме 40 % від усієї території Тернополя.

Нові сквери з’являться на вул. Текстильній, вул. Спортивній, на просп. Злуки, нові зелені зони будуть облаштовані також на вул. Коновальця, вул. Стадникової, біля пам’ятного знаку Ярослава Стецька, на вул. Юності, вул. С.Будного.

«Плануємо облаштувати на ділянці поблизу вулиць 15 квітня-Київська "Сквер побратимів». Там будуть дерева, лавочки, доріжка для велосипедів і місце для їх паркування, а також стенди про співпрацю Тернополя та міст-побратимів», - каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

 А от у Пронятині та на перетині вулиць Київська та Тарнавського з’являться нові парки.

«Парк площею 10 га. плануємо облаштувати у мікрорайоні №14. Це буде місце, де кожен зможе знайти собі заняття, відповідно до вподобань. Там заплановані різні спортивні зони: футбольне поле, скейт-майданчик, велотраса, майданчик силових тренажерів, ігрові майданчики для дітей різного віку. Рівень озеленення в цьому парку складатиме 65 відсотків», - каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

     Цьогоріч під час акції «Тернопіль найзеленіше місто» висадили близько чотирьох тисяч дерев. Зокрема, на алеї «Герої не вмирають» в парку ім. Т. Шевченка з’явилося 30 унікальних тюльпанових дерев. Їх висадили  спільно з родинами загиблих Героїв Небесної Сотні та АТО.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.