Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Якщо б мер Івано-Франківська став Президентом, мер Тернополя прем’єр-міністром, а мер Хмельницького - головою Верховної Ради?

Чому кожен націоналістом?

Професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка, академік, доктор наук, заслужений працівник освіти, Петро Масляк назвав Тернопіль, Івано-Франківськ, Хмельницький найкращими для життя.

“У нас у трьох обласних центрах – Івано-Франківську, Тернополі і Хмельницькому мери націоналісти. І всі три міста визнані найкращими для життя в Україні. В усіх них будується найбільше житла на душу населення. Випадково? Ні!”, - написав науковець на своїй сторінці у соціальній мережі. Петро Масляк переконаний, якби ці мери українські націоналісти, стали прем‘єр-міністром, президентом та головою Верховної Ради, то життя в Україні стало б кращим. 

Професор наголосив, що український націоналізм — це добро для України. Націоналіст дбає про своє. Зрештою націоналізм — це не про ненависть до інших, як намагаються переконати суспільство вороги України. Це про любов і розвиток свого. Так вчив нас і Патріарх Йосиф (Сліпий), коли говорив: “Український народе будь собою! Не підлещуйся, не підлягай, другим в ласки не заходь, але сам своєю працею здобудь своє майбутнє!”. 

Чому збунтувалися націоналісти?

Україну у найскрутніші часи рятували саме націоналісти. Так було під час Другої світової війни, коли постала народна армія УПА. Так було на початку війни 2014 року, коли націоналісти стали основою відродження армії.

Кому, як не трьом міським головам західноукраїнських міст не розуміти важливості національної ідентичності. У час панування “какая разніца”, і мовчання парламентських “патріотичних сил” - виступити відкрито проти наступу на українську мову спромоглися лише представники ВО “Свобода”: Сергій Надал з Тернополя, Руслан Марцінків з Івано-Франківська та Олександр Симчишин з Хмельницького. Президент поспішив назвати націоналістів сепаратистами бунтівниками. Такої оцінки представники свободівці заслужили за те, що стали на захист української мови. Заявили, що не допустять реваншу, зневаги до українця та наголосили, що антиукраїнські закони не будуть діяти на території українських міст.

Чому так сталося? Бо націоналіст добре розуміє, що із зневаги до основ нації таких, як українська мова, починається “гаряча війна”. Саме так було у 2012, коли ухвалили закон “Ківалова-Колісніченка” і саме цей закон використала Росія, як привід для вторгнення до України. Тому міський голова Тернополя Сергій Надал разом з побратимами звернувся до високопосадовців, щоб зупинити реванш на стадії зародження. Простіше зберегти власну державність, ніж її відвойовувати. Спроби обмежити використання української мови у публічній сфері є політичною диверсією проти України, української нації та кожного українця.

Коли слова академіка Масляка стануть реальністю?

Націоналісти добре знають, що закон про мову — це рух до справедливості і відновлення самоповаги українця. Це крок до єдності української нації. Це протидія російській інформаційній війні, яка ведеться російською. Це більше мільярда інвестицій за рахунок розвитку національного ринку книговидавництва, кіно, культурного, освітнього та мистецького продукту. 

Мова — це не про те, яким чином спілкуватися вдома. Це також геополітичний вибір України — далі від Москви і ближче до європейської цивілізації. Розуміють ці прості і одночасно важливі істини, на жаль, лише у місцевому самоврядуванні. Три мери свободівців не злякалися наслідків. І саме вони, очевидно, стануть основою протидії російському реваншу в Україні. А ми маємо підтримати націоналістів. Бо кожен з нас націоналіст. А решта політсил, що прикривались націоналізмом на минулих виборах, на жаль, сьогодні мовчать. З цієї мовчазної згоди відбувається руйнування України.

Якщо будемо діяти разом, то реванш не відбудеться. І тоді слова Петра Масляка стануть реальністю. Українець буде господарем на своїй Богом даній землі.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.