Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі продовжують будувати новий Гаївський міст

Роботи на Гаївському мості ведуться у дві зміни. Триває встановлення монолітної розподільчої плити, яка буде основою споруди. Її влаштовують за допомогою бетононасоса. Перед тим будівельники провели армування плити. Загалом вклали 27 кілометрів арматури.

Тут також заплановано облаштувати підпірні стінки, асфальтобетонне покриття, встановити бар’єрне огородження та перила.

Роботи планують завершити до кінця літа.

Очистка водойми у гідропарку «Топільче»

Близько двох тижнів у Тернополі поблизу Козацького острівця проводяться інтенсивніроботи з очистки водойми.

Очищення водойми розпочали ще минулого року. Цього року роботипродовжуються - після завершення нерестового переоду - і будуть завершені.

Очисні роботи виконують щодня декілька фахівці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області. Для роботи використовують земснаряд, який розмиваєґрунт під тиском і переводитьйого в напіврідку масу – пульпу, яку потім переміщують у фільтраційну карту, в якій вода фільтрується, а ґрунт - осідає. В результаті маєпокращиттисьгідрологічний режим та санітарний стан водойми.

На вулиці Чумацькій влаштовано нове вуличне освітлення

Впродовж 2019-2020рр. на вул. Чумацькій проводилися роботи з прокладання сучасної вело- та пішохідної доріжки від ресторану «Good One» до Дального пляжу, яка є відокремленою від дороги та проходить лісовим масивом. Сьогодні ця вулиця є однією з найпопулярніших серед тернопільських велосипедистів і прихильників активного та здорового способу життя.

А для підвищення рівня комфорту і безпеки жителів та гостей міста під час пересування доріжкою, нещодавно тут облаштували нове вуличне освітлення.

Як повідомили  в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, під час ремонту на вул. Чумацькій було оновлено існуюче та проведено додаткове освітлення території. Усі ремонтні роботи вже завершені.

Для обмеження швидкості автомобілістів, на проїжджій частині встановлено «лежачі поліцейські» та відповідні дорожні знаки.

Термомодернізація будівлі садочку №11

Впродовж усього літнього періоду у Тернополі проводитимуть модернізацію та утеплення дошкільних навчальних закладів. До кінця року провести роботи з термомодернізації будівель заплановано щонайменше у восьми міських дитячих садочках.

Першим дошкільним навчальним закладом, де утеплили фасад, замінили вікна і двері, а також відремонтували покрівлю, став дитсадок №8, а цими днями роботи з термомодернізації приміщення завершилися і в садочку №11, що на вул. Шкільній.

Тут, зокрема, провели утеплення фасаду, заміну вікон та дверей на енергоефективні, ремонт покрівлі, а також оновлення паркану. Попередньо, на території дошкільного закладу було проведено благоустрій території та на прохання тернополян влаштовано окремий дитячий майданчик.

Міський голова Тернополя Сергій Надал додав, що цього року ремонтні роботи у дитсадках будуть зосереджені не лише на підвищенні рівня комфорту для дітей, а й рівня безпеки. З цією метою усі комунальні дитячі садочки в місті незабаром будуть обладнані камерами відеоспостереження, доступ до яких матимуть як батьки дошкільнят, так і правоохоронці.

Ігровий дитячий майданчик на території школи №8

В рамках «Громадського бюджету 2020» у Тернополі на території школи №8 розпочалися підготовчі роботи з облаштування ігрового дитячого майданчика. За дану громадську ініціативу під час проведення конкурсу 646 тернополян віддали свої голоси.

Відповідно до проєкту, тут буде створено зону активного відпочинку для учнів початкових класів та дітей, які проживають в будинках, що належать до території обслуговування школи. Майданчик також використовуватиметься для проведення різноманітних просвітницьких заходів, інтегрованих уроків на відкритому повітрі та корекційних занять з дітьми з особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, у місті триває реалізація й інших проєктів-переможців «Громадського бюджету- 2020», серед яких:

  • №3 «Шкільний дворик імені святої Ядвіги»;
  • №5 «Благоустрій ділянки території ТЗОШ №18 в м. Тернополі»;
  • №11 «Комплексне Трансфер-містечко»;
  • №69 «Благоустрій ділянки біля головного входу Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка»;
  • №21 «Локація активного відпочинку підростаючого покоління - капітальний ремонт благоустрою території Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов»;
  • №36 «Будівництво мультифункціонального спортивного майданчика на території Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети»;
  • №86 «Встановлення та облаштування ігрового дитячого спортивно-гімнастичного комплексу «Наше майбутнє»»;
  • №47 «Спортивно-оздоровчий майданчик «Стежка здоров'я»»;
  • №60 «ЗОРЯНА ДОРОГА»;
  • №83 «Дитячо-спортивний майданчик на вулиці Чернівецькій»;
  • №30 «Вуличні тренажери для занять спортом»;
  • №54 «Встановлення вуличних тренажерів та бігової доріжки з гумовим покриттям на території Тернопільської ЗОШ № 14»;
  • №61 «Силовий майданчик»;

Завершилася реалізація проєкту №10 «Спортивно-ігровий дитячий майданчик «Аляска»», по інших проєктах тривають тендерні процедури.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.