Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

25 серпня міський голова Тернополя Сергій Надав передав у Верховну Раду десятки тисяч підписів тернополян проти проросійського мовного реваншу. Ці підписи разом з небайдужими тернополянами збирали активісти

Нагадаємо

Півтора місяці тому від перших осіб у державі ми почули, що закон про мову повинен бути переглянутий. Тому «свободівці» по всій Україні піднялись на акції протесту. Свою різку позиції висловили мери-націоналісти з Тернополя, Івано-Франківська та Хмельницького. Під тиском українського народу на всіх рівнях у Верховній Раді поки не наважилися перейти межу у питанні зміни закону про мову. « Якщо ж слуги не дослухаються до свого народу - тут під Верховною Радою буду не я, а десятки тисяч тернополян та сотні тисяч українців з інших регіонів. Ми «свободівці» заявляємо - проросійський реванш не пройде» - заявив Сергій Надал.

Проте небезпека не минула. У секретаріаті Верховної Ради є декілька законопроектів про внесення проросійських змін у цей закон. Є дуже великий ризик того, що перед місцевими виборами малоросійські слуги захочуть протягнути ці зміни на одному зі своїх позачергових засідань. 

Як підписи тернополян захистять українську мову?

Тому саме в ці серпневі дні, коли Україна відзначає чергову річницю відновлення державної незалежності мер-свободівець Сергій Надал передав ці підписи парламентаріям.

За його словами, ці десятки тисяч підписів українців з Тернополя мають завжди їм нагадувати, що українці не допустять будь-якої спроби посягнути на святе – на державний статус української мови. 

« Ці тисячі підписів мають стати застереженням для малоросів з депутатськими мандатами, що український народ слідкує за кожним їх кроком. Тернополяни роблять депутатам своєрідне «щеплення українською мовою», щоб в них більш ніколи не піднімалася рука на нашу державну мову., - заявив Сергій Надал. 

Також за словами міського голови Тернополя, ситуація навколо закону про українську мову яскраво показує, як бракує у парламенті фракції справжніх націоналістів, однак це не заважає «свободівцям» захищати Українську Україну. 

«Сьогодні інтереси титульної нації у вищому законодавчому органі держави представляє одна єдина людина - Оксана Савчук – «свободівка» з Івано-Франківська. Однак й поза парламентом ми не поступаємося своїми принципами.

Захищати Українську мову, Українську Церкву та Українські традиційні цінності. Українську Україну», - підсумував Сергій Надал.

     надал, підписи, мова, верховна рада, фото, тернопільский тиждень     

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.