Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Будинки Щепановського хочуть знести за рішенням суду?

Вже скільки перипетій і пристрастей не вирувало навколо будівельних фірм Зеновія Щепановського, скільки скандалів вибухнуло через його бізнес — важко й пригадати. Але такого прецеденту, щоб приватна фірма намагалася добитися від суду рішення про знесення багатоповерхівок — ще не було.

Підприємець власними силами “не потягнув” будівництво

У квітні 2001 році Тернопільська міська рада видала ПМП “Галактика” державний акт на право постійного користування земельною ділянкою за адресою: вул. Головацького, 3, площею 0,70 га для будівництва та обслуговування 12-квартирного житлового будинку.

Через кілька років ця фірма уклала договір про спільну діяльність з  ПП “Тернопільська фірма “Будівельник” (очолював Зеновій Щепановський),  яка мала добудувати 12-квартирний будинок, а натомість їм віддати іншу частину земельної ділянки під будівництво двох багатоповерхівок.

За два роки “виросли” десятиповерховий будинок і три поверхи іншого. Через кризу, як стверджує пан Щепановський, будівельні роботи припинилися.  У свою чергу, директор ПМП “Галактика” О. Цимбалюк (до губернатора Львівщини Михайла Цимбалюка родинного стосунку немає, просто однофамілець — прим.авт) запевняє, що компанія Щепановського, як з’ясувалося згодом, вела будівництво не тільки незаконно, а й без будь-яких дозволів. Більше того — під час зведення багатоповерхівок був фактично пошкоджений і 12-квартирний будинок.

Пайовики були шоковані

Отож кілька років тому фірма “Галактика” вирішила розірвати договір з “Будівельником”, оскільки, як каже пан Цимбалюк і його юристи, сам договір неповний, не існує додатку №1 та інше.

Але за цей період майже дві сотні пайовиків вклали свої кошти у будинки на Головецького, яке вела фірма “Будівельник”. Звичайно, що свої квартири, як і тисячі інших тернополян, вони не те що вчасно не отримали, але тепер взагалі хтозна чи отримають. Адже фірма “Галактика” у січні 2011 року подала в Господарський суд Тернопільської області позовну заяву про визнання правочину недійсним та усунення перешкод у користуванні майном. І фірма просить суд:

“Усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою ПМП “Галактика” на вул. Головацького, 3, в Тернополі, зобов’язати ПМП “ТФ “Будівельник” відновити стан земельної ділянки, в т.ч.:

— знести самочинні будови (10-поверховий будинок, фундамент будинку, побутові споруди для робочих і охорони) — до 1 квітня 2011 року;

— звільнити земельну ділянку від будівельних відходів і провести рекультивацію землі — до 15 квітня 2011 року.

І визнати договір про спільну діяльність недійсним”.

Людям пропонують звертатися до суду, щоб повернути свої гроші

А що ж робити пайовикам? А їм директор ПМП “Галактика” радить звертатися до суду, щоб Щепановський повернув вкладені гроші. Тим більше, каже чоловік, що одні й ті ж квартири на вул. Головацького продані по два, а то й три рази.

До того ж, стверджує, пан Цимбалюк, самі будівлі є вкрай небезпечними, оскільки зводилися без дотримання нормативів. Приміром, навіть не забивалися палі!? То скільки такі будинки зможуть простояти? Не кажучи вже, що на них немає жодних дозвільних документів.

P.S. Судове засідання, яке вирішить “долю” багатоповерхівок на Головацького, має відбутися у п’ятницю, 11 березня.

Сама ж ділянка розміром 0,70 га, на якому знаходять ці будинки, виставлена на продаж, про що є інформація на сайті нерухомості. За неї фірма “Галактика” хоче 150 тисяч доларів США.

А тим часом в Тернополі ширяться чутки, що сам Зеновій Щепановський “пакує валізи” і хоче виїжджати за кордон. А ще подейкують, що начебто дехто при владі тому й дали йому “відстрочку” на два місяці,тим самим сприяючи у втечі. Принаймні так кажуть. Чомусь ситуація навколо будівельних фірм Зеновія Щепановського схожа на таку, коли над помираючим левом кружляють грифи, які хочуть урвати хоч частку з його колись потужного тіла...

 

Віталій Гнатюк, газета “Місто”

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.