Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Хто може встановити індивідуальне опалення?

Багато тернополян прагнуть встановити індивідуальне опалення, щоб економити на комуналці. Однак зробити зможуть не всі. Законодавець (Кабінет міністрів України) чітко розписав умови, коли можна встановити індивідуальне опалення у багатоквартирному будинку. Головна вимога — це згода усіх 100 % мешканців багатоквартирного будинку. Причина в цьому технічна — будинок не можуть відключити від центрального опалення, якщо всі квартири не забезпечені індивідуальним.

Міський виконком надає  допомогу усім, хто хоче встановити індивідуальне опалення там, де є така можливість. Про це розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

“Ми розробили чіткий алгоритм дій, починаючи від заяви у ЦНАП. Міська рада буде максимально сприяти у цьому, щоб люди могли реалізувати своє бажання встановити індивідуальне опалення. У нас є позитивний досвід. Декілька будинків, які виявили бажання встановити індивідуальне опалення при сприянні міської ради отримали всі необхідні дозволи і сьогодні перейшли на повністю індивідуальне опалення. 15 багатоповерхівок уже від’єдналися від систем централізованого опалення і гарячого водопостачання цілим будинком та успішно користуються індивідуальним опаленням”, - повідомив міський голова Тернополя. 

Як встановити індивідуальне опалення?

1. Провести збори та оформити протокол. За протокол мають проголосувати 100% власників приміщень у будинку.

2. Подати протокол та заяву у ЦНАП в м. Тернополі. Заява складається у довільній формі. У ній повідомляється про причини відключення від системи централізованого опалення та про намір облаштувати індивідуальне опалення у будинку.

3. Якщо з документами все добре, тоді міжвідомча комісія розглядає отримані документи. Рішення оформляється протоколом та має рекомендаційний характер. Комісія приймає рішення щодо відключення будівлі та надає пропозиції щодо типу системи індивідуального чи автономного теплопостачання, яку можна встановити в будівлі після відключення.

4. Заява з копією рішення виконавчого комітету подається уповноваженою співвласниками багатоквартирного будинку особою до теплопостачальної організації.

5. Уповноважена особа співвласників багатоквартирного будинку отримує технічні умови на облаштування індивідуального опалення. Постачальником послуги може бути газо- або електропостачальна організація.

6. Проєкт виконує ліцензована організація. Такий проєкт розробляється з урахуванням схеми теплопостачання населеного пункту та має відповідати вимогам чинних державних будівельних норм та правил. Має відповідати чинним державним будівельним нормам та правилам, а також проєкту системи індивідуального чи автономного теплопостачання будівлі.  Від’єднання будинку від мереж централізованого опалення здійснюється в міжопалювальний період не пізніше першого вересня. Усі витрати за перехід на індивідуальне опалення несуть співвласники.

7. Складається акт про відключення будівлі від зовнішніх інженерних мереж централізованого опалення. Абонентам припиняється нарахування за послуги.

Якою є безкоштовна і дієва альтернатива?

Індивідуальне опалення — річ коштовна і вимагає згоди усіх мешканців. Однак міський виконком Тернополя пропонує також безкоштовну альтернативу. Це встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), які є по суті індивідуальним опаленням, але не для окремих квартир, а для всього будинку. Усі роботи в цьому випадку виконуються коштом Світового банку.

“Законодавець обмежив право на індивідуальне опалення. Тому ми знайшли спосіб, як допомогти людям. Експерти Світового банку вивчили наші реалії, наше законодавство і запропонували альтернативу. Це облаштування індивідуальних теплових пунктів. По суті - це те ж саме індивідуальне опалення, але не в кожну квартиру, а на будинок. ІТП має переваги. По-перше, мешканці не витрачають жодної гривні на його придбання і встановлення, на відміну від встановлення індивідуального опалення. Придбання і встановлення робиться виключно за кошти Світового банку. По-друге, мешканець отримує ті ж переваги, що й при індивідуальному опаленні. ІТП забезпечує цілодобову подачу гарячої води. Автоматичний контроль теплоносія в будинку. Чим на вулиці тепліше, тим менша подача теплоносія. Чим холодніше - тим більше нагрівається теплоносій. По-третє, встановлюється лічильник тепла і мешканці сплачують за фактично спожите тепло. ІТП допомагає економити”, - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал. 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.