Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Після десятків років бюрократичної тяганини міському голові Тернополя Сергієві Надалові вдалося таки розпочати втілення ще однієї великої мрії тернополян — відновлення роботи аеропорту “Тернопіль”. Вперше за багато років обласний центр і область будуть працювати разом.

"Уже кілька років пропоную відновити аеропорт Тернополя. Наше летовище знаходиться у підпорядкуванні Тернопільської обласної ради. Нарешті вдалося зрушити це питання. Вітаю рішення спільного підприємства ТОВ «Аеропорт». Його засновники – комунальне підприємство Тернопільської міської ради Підприємство матеріально-технічного забезпечення” і комунальне підприємство Тернопільської обласної ради “Наглядінвестбуд”, - написав Сергій Надал на своїй сторінці у Facebook.

Міський голова Тернополя подякував своїм однопартійцям за підтримку проєкту, над яким працював багато років.

“Нарешті обласна рада, коли її очолив свободівець, вирішила підтримати нашу ініціативу. Це спільне підприємство має бути ефективним. Дякую за підтримку голові Тернопільської обласної ради та голові Тернопільської обласної державної адміністрації. Завдання, які стоять перед новоствореним підприємством, - це пошук інвестора та участь в державній програмі, яка дозволить за державні кошти добудувати злітну смугу. І ми вже почали цю роботу." — зазначив Сергій Надал

Що передувало

  • Багато років Тернопіль залишався без власного летовища, що працювало б на постійній основі. Міський голова докладав максимальних зусиль, щоб відновити роботу аеропорту. Тернопіль навіть міг стати базою для одного з відомих світових лоукостерів. Адже місто має зручне географічне розташування та рівновіддалене від кількох європейських столиць. Крім того Тернопіль зручний аеропорт для подорожей зі Львова, де місцеве летовище наближається до межі своєї потужності.
  • Враховуючи перспективи та економічні переваги, міський голова Тернополя неодноразово звертався з пропозицією про співпрацю до обласної Ради, на балансі якої знаходиться аеропорт Тернопіль. Однак на перешкоді завжди стояли політичні уподобання керівників області, які свідомо не хотіли співпрацювати з “свободівським” мером.
  • З проблемою аеропорту міський голова Тернополя неодноразово звертався до уряду і навіть до кількох президентів. Міська влада була готова взяти аеропорт на свій баланс. Знайти інвесторів і відновити повноцінну роботу летовища.
  • Зрушити справу вдалося тепер, коли за підтримки Сергія Надала, ВО “Свобода” здобула перевагу не лише у Тернополі, але й у області, а саму обласну раду очолив однопартієць тернопільського мера. Тож є добрі перспективи, що ближчим часом аеропорт запрацює повноцінно, тернополяни та гості міста зможуть комфортно подорожувати, а Тернопіль отримає додаткові економічні переваги.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.