Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Що відбулося?

На Тернопільщині вже зафіксовано 52 випадки нового заразного штаму коронавірусної хвороби “Дельта”. Міська влада оперативно вживає заходів для запобігання поширенню хвороби. Відбулося засідання оперативного штабу для боротьби з коронавірусом, на якому погоджено заходи необхідні для запобігання спалаху епідемії. Штабом рекомендовано з 15 вересня 2021 року здійснювати допуск працівників комунальних служб до місця праці або з негативним ПЛР-тестом, або з довідкою про вакцинацію. Також рекомендовано, щоб працівники міської ради, комунальних підприємств і організацій скористатися можливістю здійснити вакцинацію щодо коронавірусної хвороби COVID-19.

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав мешканців міста уважніше ставитися до стану здоров’я, дотримуватися протиепідемічних заходів, щоб уникнути нових карантинних обмежень.

“Сьогодні створено всі можливості для вакцинації. Я прошу людей дбати про здоров’я. Вакцинуватися. Дотримуватися правил безпеки, зокрема маскового режиму у місцях скупчення. Ми повинні зробити все можливе, щоб місто восени і взимку жило у звичному режимі”, - сказав Сергій Надал.

Які заходи вжиті?

  • Місто готується до посилення контролю у шкільних та дошкільних закладах, оскільки штам коронавірусу “Дельта” більш заразний і частіше вражає дітей та молодь.
  • Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що робота закладів шкільної освіти у звичному режимі можливе за умови вакцинації 80 % вчителів. На рівні Тернополя розгорнуто п’ять центрів вакцинації. Записатися на вакцинацію можна через “кабінет пацієнта” Центру первинної медико-санітарної допомоги, пройшовши просту реєстрацію. Для запису необхіднообравши вкладу “Записатись на вакцинацію від COVID-19” та вибрати найближчий центр вакцинації.
  • Медики також закликають дотримуватися усіх необхідних заходів особистої безпеки у місцях скупчення людей таких, як масковий режим у приміщеннях, дотримання соціальної дистанції, використання антисептиків і засобів особистої гігієни.
  • Також з 15 вересня працівники усіх комунальних підприємств будуть допускатися до роботи або за наявності усіх необхідних щеплень, або щотижнево надаватимуть тести ПЛР. Подібні заходи вживають у більшості країн Європи.
  • Варто зазначити, що в Україні також є позитивний досвід. У місті Моршин вакциновано 66 % дорослого населення і з 20 червня тут не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірусну хворобу.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.