Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Основа української Незалежності – самоврядування вільних людей, які шанують минуле і своєю щоденною працею творять власне майбутнє. Творять, з відповідальністю перед нинішнім і прийдешніми поколіннями рідного народу.

Незадовго до Дня міста Тернополя ми відзначили 30 річницю Незалежності України. Для тернополян різних поколінь це свято особливе. Історичний внесок нашого міста у відновлення і утвердження Незалежності важко переоцінити. Тут почались масові антирадянські маніфестації у 1980-х, відновила свою діяльність Церква, яка виходила з підпілля, засновувались патріотичні молодіжні товариства, розгорнули активну діяльність Народний Рух, «Меморіал», «Просвіта». У Тернополі вперше підняли синьо-жовтий стяг над міською радою, повалили радянські пам’ятники. Наше місто протягом всіх років Незалежності відстоювало проукраїнську позицію і стояло на охороні національних інтересів. Тут був сильний осередок опору антинародному режиму під час Майдану. Тернопіль доклав значних зусиль для підтримки добровольчого руху та відновлення обороноздатності Української Армії.

Україна за останні тридцять років пройшла великий шлях. Ми зробили багато, щоб утвердитись як нація, горда своєю історією та новими здобутками. Ми навчились чимало і продовжуємо навчатись щодня. При цьому також вчимо інших – поважати нас, зважати на наші інтереси і позицію. Часом доводиться непросто, бо і досі багато наших співгромадян задурені примарою “радянського минулого”. Ворожа пропаганда продовжує розділяти наше суспільство. Росія залишається ворогом номер один. Нам доводиться долати ці виклики і йти вперед.

Великий шлях пройшов за час Незалежності і наш Тернопіль. Нам справді є чим пишатися. Достатньо глянути навколо. Здобутки нашого міста доводять — Україна відбулася, як самостійна, самодостатня і незалежна держава. Тернопільська громада – одна з важливих цеглинок, які творять фундамент заможної України.

Разом ми часто робимо неможливе. Як на рівні держави, так і на рівні нашого міста. Досить згадати, що незалежна Україна постала всупереч геополітичним обставинам. Лідери найсильніших держав бачили у незалежній Україні загрозу. Нам казали: “Ваша доля — це оновлений СРСР”. Це була безапеляційна думка зовнішніх сил. Але українці вирішили інакше. Українці хотіли мати свою національну державу. І українці досягли своєї мети.

У ці дні варто подякувати тисячам наших співвітчизників, хто брав участь у боротьбі за  Незалежність.

Нашим ветеранам УПА, дисидентам, хто проніс Ідею української державності крізь десятиліття таборів і заслання. Депутатам першого демократичного скликання Тернополя, котрі мали відвагу протистояти радянському статус-кво і приймали доленосні для України рішення. Активній молоді та студентству, котрі піднімали українців і у 1990-х і у 2013. Подякувати усім, хто боровся за Україну на майданах Помаранчевої Революції та Революції Гідності. Подякувати нашим героям-добровольцям, воїнам та волонтерам, які захистили Незалежність під час російської агресії.

Варто подякувати тисячам тернополян, що не раз ставали на захист наших традицій, цінностей, української мови, духовності. Ви формували громадянську позицію Тернополя, без якої також не було б України, бо без коріння і душі нація не може розвивати ані політику ані економіку.

Маємо подякувати і всім, хто допомагав розвивати сучасний Тернопіль. Перетворити його з “радянської провінції” у сучасний економічний, науковий, культурний, та духовний центр України. Ваша щоденна мурашина праця творить обличчя нашого сучасного європейського міста, частини сучасної європейської України.

Підприємці створюють робочі місця і сплачують податки. Будівельники зводять нові споруди. Педагоги навчають наших дітей. Лікарі дбають про здоров’я тілесне, а духівники — про духовне. Працівники торгівлі, комунальної сфери, транспорту, кожен на своєму місці робить внесок у те, що тернопільська громада злагоджено функціонує і здійснює складні інфраструктурні проєкти.

Щоденною працею усі ми разом творимо навіть неможливі на перший погляд речі. Я хочу перелічити кілька таких великих справ, що здавалися нездійсненими, але сьогодні стали реальністю.

Тернопіль збудував Гаївський міст і проводить капітальний ремонт об’їзної дороги. Справа господарська, але має величезний вплив на наше спільне майбутнє. Фактична відсутність розв’язки і поганий стан дороги десятиліттями спричиняли постійні затори і аварії. Це проєкт не лише місцевого а й державного значення. Тернопільська громада практично самотужки збудувала новий міст. Продовжуємо ремонтувати об’їзну - дорожнє полотно, освітлення, тротуари. Реалізація цих двох проєктів не лише розвантажує вулиці Тернополя, але й створює додаткову економічну привабливість міста як регіонального логістичного центру.

Ще один масштабний проєкт, що завершується цього року – будівництво Водної Арени «Тернопіль». Спочатку ми відновили у Тернополі світові чемпіонати з водно-моторного спорту. Місто привернуло увагу як центр водних видів спорту і ми зосередили зусилля на розгортанні сучасної інфраструктури та будівництві Водної арени. Це унікальний комплекс для спортивних змагань, відпочинку та розвитку туризму. Проєкт став важливим етапом промоції нашого рідного міста на всеукраїнському та світовому рівнях. У цьому проєкті – праця багатьох тернополян.

Будівництво сучасного багатофункціонального Палацу спорту на проспекті Злуки (колишній стадіон “Текстерно). Тернополю вдалося залучили понад 90 млн гривень для цього проєкту. Ми перемогли у конкурсі на державне фінансування від Міністерства молоді та спорту. Новий спорткомплекс розрахований на 3000 глядацьких місць. Тут будуть зaли для ігрових видів спорту: волейболу, футзaлу, бaскетболу, гaндболу та бадмінтону. Сучасний комплекс відповідатиме усім нормам для проведення міжнародних змагань. Це ще один крок до утвердження Тернополя, як осередку любительського та професійного спорту.

Ми реалізовуємо складну екологічну програму очищення Тернопільського ставу. Завдяки цьому фахівці відзначають значне покращення показників прозорості та якості води. Збудовано новий дощовий колектор з системою механічного очищення, відновлено роботу аераційних фонтанів, які наповнюють воду додатковим киснем, проведено механічну очистку та поглиблення дна озера. Ми почали використовувати спеціальні водорості, які очищують воду від шкідливих елементів, забирають цвітіння та неприємний запах води. Тернопіль став одним з небагатьох міст України, де практично все літо працювали пляжі.

Сучасний Тернопіль - одне з найбільш енергоефективних міст України. Спільний проєкт Тернопільської міської ради та Північної екологічної фінансової корпорації допомагає замінити майже 1800 старих ртутних ламп на сучасні екологічно-безпечні світлодіодні світильники, модернізувати освітлення більш ніж на півсотні вулиць. Впроваджені заходи дозволять знизити витрати на освітлення міста, а це важливо, зважаючи на постійне зростання тарифів на електроенергію.

Тернопіль є важливим центром молодіжних ініціатив. Минулого року нас визнано молодіжною столицею України, а цього року місто здобуло високий показник індексу благополуччя молоді. Ми маємо програму підтримки талановитої молоді, стипендій і премій. Враховуючи комплекс параметрів життя молодих людей, від умов навчання до можливостей творчої та професійної реалізації, Тернопіль є одним із найпривабливіших міст для життя. Працюємо над тим, щоб молоді українці залишались в Україні, а не шукали кращої долі в інших країнах.

Ми активно працюємо над залученням інвестицій. Це нові робочі місця і гідна оплата. Цього року є важливі позитивні зрушення у роботі індустріального парку “Тернопіль”. Компанія Global Textile Aliance UA (GTA UA), підрозділ групи компаній Monks International збудує в Тернополі завод з виробництва меблевих тканин і тканин для інтер’єру. Вони працюють у 60 країнах світу, а тепер і у Тернополі. Досягнуто угоди про довгострокову оренду виробничих приміщень площею 7000 кв. м та будівництво заводу.

Розбудова Незалежної держави починається з кожного міста і села. Горді і успішні громадяни, заможні родини, сучасні європейські громади — це основа сильної Держави. Держави, про яку століттями мріяли наші попередники. Держави, яка стане найкращою країною для життя для наших дітей і прийдешніх поколінь.

Слава Україні!

Слава Тернополю!

Міський голова ТернополяСергій Надал

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.