Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

5 нововведень у громадському транспорті Тернополя

У Тернополі запроваджують систему безготівкової оплати «Єдиний квиток». Що це означає і як ця система буде діяти?

Водії в транспорті не зможуть брати готівку.

За нововведеннями розрахуватися за квиток у транспорті можна буде двома способами: за допомогою «Картки тернополянина» або банківської картки. Якщо немає ні першої, ні другої, то купити квиток можна за готівку на зупинці у спеціальному терміналі. З цим квитком людина заходить у транспорт.

Ціна квитка.

Перевізники неодноразово зверталися у міськради з вимогою підняти ціну до 12 гривень. Пояснюють такий тариф подорожчанням палива, запчастин, електроенергії і т.д. Востаннє ціна квитка змінювалася у 2018 році. Однак міський голова Тернополя Сергій Надал виступив категорично щодо такої високої ціни на проїзд. Перевізники погодилися працювати за нової системи оплати і «розумний» тариф. Для власників «Файної картки» - це 8 гривень, для банківських карт чи придбаних на зупинці – 10 гривень. Такий тариф дозволяє значно економити саме тернополянам на квитках. Єдина умова – вчасно поповнювати свою «Файну картку». Уся інформація про отримання картки, її поповнення – за цим посиланням: https://fayna-karta.te.ua

Пересадки будуть безкоштовні.

Нова система дає можливість безкоштовно пересісти в інший автобус чи тролейбус. Квиток дозволяє їхати будь-яким громадським транспортом міста: приватним чи комунальним, тролейбусом чи автобусом. З новою системою оплати це значення не має. Ви також можете пересісти в інший транспорт, якщо з моменту купівлі квитка не пройшло більше 30 хвилин. Наприклад, потрібно доїхати з масиву «Новий світ» на «Дружбу», але підходящого автобусу немає. Щоб не очікувати на холоді, ви можете скористатися іншим маршрутом, доїхати до «Центру» і пересісти на маршрут, який доїде до потрібної зупинки. Якщо з моменту купівлі квитка пройшло менше 30 хв за пересадку платити не потрібно. За 8 гривень ви скористаєтеся проїздом на двох маршрутах. Обмежень щодо кількісті пересадок немає. Лише часовий ліміт – 30 хвилин.

Водіям буде не вигідно з’їжджати з маршрутів.

Тернополяни часто скаржилися, що вранці чи пізно ввечері водії «маршруток» з’їжджали і дістатися автобусом до потрібної зупинки дуже важко. За новою системою водіям з’їжджати буде просто не вигідно . Відтепер оплату вони будуть отримувати не від кількості пасажирів, а за кілометри, які проїдуть по визначеному маршруту. Не виїхав на маршрут чи швидше з’їхав – не отримав оплати.

Безкоштовний проїзд для пільговиків, студентів, учнів.

Безкоштовно користуватися громадським транспортом, як і раніше, зможуть учні, студенти та пільгові категорії тернополян за умови наявності пільгової, студентської чи учнівської «Файної картки».

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.