Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернопільській обласній державній адміністрації сформували і передали на Київ перелік проєктів регіональною розвитку, які пройшли конкурсний відбір та можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в Тернопільській області у 2022 році.

Ці проєкти поділено на шість напрямків, найбільше з яких заплановано реалізувати у сфері освіти – дев’ять, чотири – у галузі спорту, по два – у сфері охорони здоров’я та надання адміністративних послуг і по одному – в житлово-комунальному господарстві (реконструкція очисних споруд) та інноваційній галузі (створення індустріального парку).

В освітянській сфері заплановано капітально відремонтувати два студентських гуртожитки – у Чортківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі ім. О. Барвінського та Хоростківському професійному сільськогосподарському ліцеї. Збираються утеплити фасад Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола, що в Тернополі. А Збаразьку школу №3 ім. Т. Михайльського, спеціалізовану школу ім. О. Маковея у Заліщиках, Токівську школу та дитсадки у Скалаті й Заводському будуть капітально ремонтувати. Також планують відремонтувати покрівлю із влаштуванням шатрового даху в навчально-виховному комплексі в селі В. Гаї, теребовлянській школі №1 та Дружбівській школі, що в колишньому Теребовлянському районі.

Зі спортивного напрямку за державні гроші у наступному році заплановано реалізувати чотири проєкти – капітальний ремонт бігових доріжок та секторів спортивного ядра Тернопільського міського стадіону ім. Р. Шухевича, будівництво басейну в Скориківській школі, реконструкцію Шумською та Монастириського міських стадіонів.

Сфера охорони здоров’я обмежилась двома проєктами – капремонтом операційного відділення хірургічного корпусу Тернопільської університетської лікарні та реконструкцією основного корпусу з надбудовою третього поверху із влаштуванням приміщень санітарно-гігієнічного профілю колишньої обласної санстанції, що в Тернополі.

У Великій Березовиці за державні гроші вирішили збудувати центр із надання адміністративних послуг, а в Підгородньому – реконструювати наявну будівлю під ЦНАП.

Найцікавіший із запропонованих на державне фінансування проєктів має територіальну приналежність до Чорткова. Нардеп-мажоритарник Володимир Гевко пролобіював будівництво зовнішніх інженерних мереж водопостачання і водовідведення для індустріальною парку «Chortkiv-West».

Також дороговартісним обіцяє бути проєкт із реконструкції біологічних очисних споруд для Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово- фізичною підготовкою.

Одразу впадає у вічі, що два проєкти з Тернополя перемогли у конкурсі (стадіон та Галицький коледж), чого раніше не було, адже негласно вважалося, що обласний центр має достатній бюджет, щоби самостійно реалізовувати подібні ініціативи, але залучати інші фонди, окрім ДФРР. Також у число щасливчиків потрапили одразу два проєкти Скориківської об’єднаної територіальної громади – басейн у Скориках та капремонт будівлі з утепленням фасадів школи в селі Токи й облаштування шкільного стадіону.

Майже всі громади погодилися делегувати управлінню капітального будівництва ТОДА повноваження на проведення тендерів на ці проєкти.

Тижневик “Номер один”

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.