Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тиждень тому, а саме  28 квітня, на сайті ГУНП в Тернопільській області, в рубриці «Кримінал» була опублікована інформація під назвою «Поліцейські Тернополя перевіряють склад, на якому зберігалася гуманітарна допомога для тварин».

Багато місцевих ЗМІ поспішили і цю інформацію перепостили, не перевіривши, що визвало шквал обговорень і звинувачень в соцмережах на адресу людей, які займаються питаннями діяльності БФ “Shelter Ternopil”. А саме на адресу цього фонду посипалися критика від "диванних патріотів".

Як сьогодні пояснили, офіційно, правоохоронці, «Про продаж гуманітарної допомоги, а саме кормів для тварин, на лінію “102” повідомив житель Тернополя. Чоловік заявив, що на вулиці Степана Будного в приміщенні недіючого магазину періодично вночі невідомі розвантажують фури.
На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку. У ході перевірки стало відомо, що за вказаною адресою знаходиться благодійний фонд “Shelter Ternopil”. Його засновниця каже, що зверталася до знайомих зі Швеції з проханням надати гуманітарну допомогу.
Люди відгукнулися, зібрали необхідні речі та корм для тварин й передали спочатку на Польщу, а на кордоні перевантажили в інші фури та доправили в Тернопіль. У ході перевірки правоохоронці виявили близько десяти тонн кормів та інші речі.
Жодних документів власниця фонду не надала, аргументуючи тим, що волонтерську допомогу реєструвати не потрібно. Перевіряють оперативники інформацію про походження усього товару та легальність перевезення його через кордон.
Вирішується питання про внесення даного факту в ЄРДР згідно з статтею 201-2 (Переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням влади чи службового становища, або у великому розмірі) ККУ.
Власниця благодійного фонду “Shelter Ternopil” каже, що корми планували передавати організаціям, які займаються порятунком тварин, або переселенцям, які мають котів чи собак.
Заявки можна подавати на Шептицького, 4Б, а пункт видачі кормів працює за адресою Степана Будного, 12».

У ході роботи правоохоронці додатково перевірили та уточнили окремі дані.

На момент перевірки засновниця благодійного фонду надала товарно-транспортну накладну, документи про перетин кордону та митну декларацію з переліком вантажу.
Правоохоронці оглянули склади, вивчили всі надані їм документи, звернулися на митницю щодо законності ввезення гуманітарного вантажу.

За словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, у ході розслідування правоохоронці зв’язувалися зі шведською компанією. Її працівники підтвердили, що весь товар надходив до України, як гуманітарна допомога без оформлення договорів купівлі-продажу.

“Тим тернополянам, які до нас зверталися зі скаргами на фонд, ми також пояснили, що товар йшов не для продажу. Проблема виникла у зв’язку з його кількістю, а це 10,5 тонн. Представники шведської компанії пояснили, що даний корм через 2-3 місяці мав бути утилізований у зв’язку з закінченням терміну придатності”.
Олександр Богомол подякував організаторам благодійного фонду та його працівникам за допомогу і сказав, що претензій до їхньої роботи у правоохоронців немає, -
цитує керівника поліції Досьє 102

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.