Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Для тернополян, які через перейменування вулиць будуть змінювати документи, ця процедура буде безкоштовною

У Тернополі завершила роботу комісія з питань перейменування назв вулиць та ін ших об’єктів з російським походженням. До складу комісії увійшли провідні місцеві історики-краєзнавці, філологи з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, представники депутатських фракцій та працівники структурних підрозділів міської ради. Комісія опрацювала пропозиції тернополян і запропонувала перелік вулиць та інших об’єктів, які потрібно перейменувати, та їх нові назви:

•вул. Григорія Танцорова - вул. Старий Поділ

•вул. Анатолія Живова – вул. Торговиця

•вул. Антона Макаренка – вул. Іванни Блажкевич

•вул. Антона Чехова – вул. Олени Теліги

•Агрономічна – вул. Дарії Віконської

•Бригадна – вул. Омеляна Пріцака

•вул. Юрія Гагаріна – вул. Івана Гавдиди

•вул. Федора Достоєвського – вул. Ілярія Бриковича

•вул. Михайла Глінки – вул. Миколи Леонтовича

•вул. Михайла Ломоносова – вул. Князя Святослава

•вул. Олександра Пушкіна – вул. Захисників України

•вул. Льва Толстого – вул. Євгена Мєшковського

•вул. Віктора Чалдаєва – вул. кардинала Любомира Гузара

Перелік змін назви вулиць мають розглянути на громадських обговореннях. Лише після цього їх затвердять депутати на сесії Тернопільської міської ради. Міський голова Тернополя Сергій Надал наголошує: «Маємо назавжди відрізати цю радянську гідру. Є десятки імен визначних тернополян, українців, які сотні років мають жити у назві вулиць Тернополя. Дякую за роботу комісії і запрошую тернополян до громадських обговорень. Інформація про них буде на сайті Тернопільської міської ради».

Не треба буде платити

Також, як пояснив міський голова Тернополя, таке перейменування вулиць не завдасть додаткових незручностей для тернополян.

«Мешканцям не потрібно буде переробляти документи, плати за передрук тощо. Нові назви вулиць змінюватимуться автоматично у всіх реєстрах та сервісах», - підсумував Сергій Надал.

Нагадаємо, у Тернополі також триває прийом пропозицій на кращу концептуальну ідею реконструкції території Старого парку в місті Тернополі. Конкурс проводиться на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 27 квітня 2022 року №380 «Знесення об’єктів і перейменування топонімів міста, які безпосередньо пов’язані з пропагандою російської культури» та системної і повної дерусифікації та декомунізації в Україні у зв’язку з військовою агресією російської федерації.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.