Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Останнім часом багато людей цікавляться питанням чи потрібно змінювати відомості про місце реєстрації або ж змінювати документи на право власності на житло, оскільки місцевою владою було прийняте рішення про зміну назви вулиці, де особа зареєстрована. Щодо порушеного Вами питання повідомляємо наступне.

Дане питання регулюється Порядком декларування та реєстрації місця проживання (перебування), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2022 року № 265, та законами України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» і «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні».

Згідно законодавства, зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. Так, у разі зміни нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів  на підставі відповідних актів вносяться зміни до реєстру територіальної громади, із збереженням попередніх даних, із подальшим внесенням цієї інформації до Єдиного державного демографічного реєстру. Зазначена інформація за бажанням особи може вноситись до відповідних документів, що містять відомості про місце проживання/перебування.

Крім того, законодавством не передбачено обов’язку особи внесення змін до документів про право власності (свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, дарування тощо). Такі документи залишаються чинними.

При цьому, звертаємо Вашу увагу, що можуть виникати ситуації, коли не можна обійтися без внесення змін до документів на нерухомість. Наприклад,  у разі потреби (купівлі-продажу, дарування тощо). Тоді, власник майна, стосовно якого відбулися зміни в назві вулиці, має право звернутися із заявою про внесення змін. Під час оформлення документів при купівлі-продажу (чи інших договорів), ці документи будуть замінюватися за загальною процедурою. У такому випадку в документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва. Проте на вартості послуг нотаріуса це не позначатиметься: покупець і продавець платитимуть нотаріусові таку ж суму, як і в тих випадках, коли назва міста/вулиці не змінюється.

Отже, особі не обов’язково змінювати відомості про місце реєстрації, оскільки зміни в реєстрі будуть внесені і без її звернення.

У разі виникнення необхідності отримання більш детальної інформації та роз’яснення Ваших прав, Ви можете звернутись до Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7. Телефон: 0800 213 103.

Підготувала:завідувач сектору Тернопільське бюро правової допомоги Відділу безоплатної правової допомоги Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Оксана ТЕСЛЯ     

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.