Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нещодавно одне із тернопільських інтернет-видань в чергове розмістило свідомо неправдиву інформацію щодо тарифів на водопостачання у Тернополі.

У чому суть фейку?

Горе-журналіст витягнув з інтернету таблицю тарифів на водопостачання. Обрізала таблицю таким чином, що міста розміщені поряд з Тернополем, мають менший тариф. Інші міста просто видалили. У голосній назві назвали тернопільський тариф «найбільшим» в Україні. А винним у цьому «найбільшому» тарифі призначили міську раду. Згодом, як завжди, у нас крадуть гроші, «золота вода» й так далі.

Давайте розвінчаємо цей фейк користуючись лише офіційними відкритими даними.

Тариф встановлює не міська рада, а столична Нацкомісія

Встановлює тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення ще з 2010 року центральний орган виконавчої влади — Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відтоді саме вона, а не міські ради, щорічно затверджує тарифи для 60 найбільших водоканалів України, зокрема і КП «Тернопільводоканал».

Таким чином, звинувачувати міську раду в тому, до чого вона не має дотичності, як мінімум неетично.

У Тернополі не найвищий, а середній тариф на воду

На 2022 рік тарифи затверджених для усіх ліцензіатів (водоканали) Нацкомісії коливаються від 18,30 грн до 65,56 грн за кубометр. Для Тернополя вартість послуг становить 36,70 грн. Справді, ця сума – практично середній тариф по Україні. Для прикладу, в Умані тариф складає 57,50 гривні, у Павлограді – 53,70.

Додаткової плати немає

Щодо абонентської плати, що з’явилася у платіжках тернополян окремим рядком. Ця сума впродовж попередніх років сумувалася у собівартості послуг. Тепер же собівартість послуг на цю суму абонентської плати зменшено, і виведено окремим рядком в платіжках на виконання Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Ось так просто декількома абзацами розвінчуються фейки недобросовісних журналістів, коли пишеш правду, а не витягуєш слова з контексту, або окремі цифри з таблиць.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.