Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

"А ви вже читали фейк про вигнання безпритульних котів у Тернополі? - запитує в соцмережі Маряна Зварич, начальник 

Управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ, а простіше кажучи - керівник пресслужби Тернопільської міської ради.

- Декілька осіб у соцмережах поширили інформацію, що у Тернополі міський голова закликав замурувати підвали, вигнати на вулицю усіх безпритульних котів і ще багато іншого. Звучить обурливо, чи не так? Так ще й доліпили фото маленького знесиленого котенята. Чи не викликає обурення?? Ще й яке!

Але у мене викликає обурення те, що це повідомлення, поширене деякими "активістами" - це справжня маніпуляція, фейк та й просто брехня!

Класичний сценарій пропагандистів: брехлива інформація (і чим абсурдніша, тим краще) + маніпулятивне фото і жодних реальних доказів.

Так от, офіційно від Тернопільська міська рада:

1. Ні міський голова, ні працівники міської ради не закликали на зустрічі з ОСББ виганяти котів безпритульних на вулицю.

2. Щодо бліх - "Тернопільський ОЦКПХ МОЗ" під час зустрічі з головами ОСББ казав, що блохи - це є підвалах багатоквартирних будинків, бо там найбільш комфортні умови для їх життєдіяльності: бродячі тварини, вологість та теплові мережі. Опісля вони пробираються у квартири. Відтак, зазначили, що необхідно проводити дезінсекційні заходи.

3. Чисельність у місті тварин. Так, безпритульних котів важко зловити. Проте у місті діє соціальні клініка Друзі Хатіко Тернопіль - соціальна ветеринарна клініка "Хатіко" , яка проводить стерилізацію безпритульних котиків за соціальною ціною. Для цього необхідно мешканцям домовитися із клінікою про можливі дати операції зі стерилізації тварин, самостійно відловити безпритульних котів та доставити у клініку для проведення операції.

4. Так, у місті є безпритульні тварини. У першу чергу це залежить від самих же мешканців. Тому що кіт чи собака - це велика відповідальність, а не річ, якою погралися і викинули на вулицю!

5. А тим, хто це поширив - маєте докази? Звертайтеся у поліцію із відповідними заявами і доказами, а не розганяйте фейки в соцмережах.

P.S. І так, я пишу це повідомлення не лише, як посадова особа, як людина, яка любить тварин. І практично все життя жили вдома безпритульні котики, а зараз таких - троє!"

     коти, бездомні, сканадл, тернопіль, міська рада, хатіко, фото, маряна зварич, тернопільський тиждень     

Ця ж інформація, вже менш емоційно, публікується і на офіційному сайті міської ради ТУТ

З такою позицію і висловлюваннями не зовсім погоджуються в названій огранізації Друзі Хатіко Тернопіль - соціальна ветеринарна клініка "Хатіко"

       коти, бездомні, сканадл, тернопіль, міська рада, хатіко, фото, маряна зварич, тернопільський тиждень       

Ну, і звісно, в соцмережі розгорнулася запекла дискусія під цим постом стосовно даної скандальної ситуації.

Ось один з коментарів, а з іншими можна ознайомитися ТУТ

         коти, бездомні, сканадл, тернопіль, міська рада, хатіко, фото, маряна зварич, тернопільський тиждень         

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.