Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Можливо, надане приміщення «свободівцю» і подарували в обмін на підтримку дозволу на продаж спиртного у свята.

Після заборони продавати алкоголь у Тернополі в нічний час, міська влада прийняла ще одне рішення – по суті протилежне. За ним виконавчий комітет міськради може дозволяти підприємцю торгувати спиртним після 22:00. Щоправда – лише у святкові дні. На думку депутатів, зокрема – ініціатора заборони нічного продажу алкоголю, а по сумісництву керівника організації «Твереза Тернопільщина» Михайла Головка, попереднє рішення не суперечить щойно прийнятому.

Михайло Головко: «У нас є рішення сесії міської ради, яке забороняє торгівлю в нічний час, після 22:00. Воно залишається в силі і є актуальним. Ніхто його не скасовував і воно цього рішення не стосується. Так само щодо заборони, колись як я виступав, заборони в парках – та сама ситуація. У тернопільських парках не торгують алкоголем, і це рішення аналогічно залишається в силі. Депутати проголосували і узаконили: надали відповідальність на виконком, що він може влаштовувати святкову торгівлю. Це не говорить, що в Тернополі будуть тепер торгувати алкоголем. Але якщо буде якесь свято – чи це на Площі там, чи на зимовий період – я не знаю. Але під якесь свято вони можуть якийсь такий дозвіл і давати».

Але тернополяни, на яких і поширюються то заборони, то дозволи міської влади, вважають інакше. Тим більше, кажуть: незважаючи на попереднє рішення, алкоголь усе одно продавали.

«Звичайно, що погано. У нас молодь так спилася, що це вже взагалі. Дівчатам зараз, я вважаю, нема гідних партнерів для того, щоб вийти їм заміж. Бо вся молодь шукає щастя в горілці, наркотиках. Це дуже погано».

«Ми тільки за те, щоби було заборонено продавати алкогольні напої після 22:00. Бо це є велика небезпека для молоді і для нашого підростаючого покоління. Так само і у святкові дні. Має бути альтернатива для того, щоб молодь мала де чим займатися, щоби була десь задіяна. У такому напрямку треба працювати з молоддю».

«Я би казала, щоб заборонили. Навіть і у святкові дні».

«Я напевно, не буду коментувати, тому що я не п’юща людина і на мене це ніяк не впливає».

«Це, взагалі, краще було – так скоріше. Зараз не дуже так добре».

«Бо така міська рада. Вона все забороняє і все дозволяє. Розумієте, чим більше хаосу, тим «краще» жити в Україні».

«Я негативно ставлюся до того, тому що чи в святкові, чи в такі дні якраз малолітні діти приходять – і все рівно їм у магазині продають. Я негативно ставлюся».

Проте в які саме свята продаватимуть алкогольні напої, не знають ні люди, ні самі депутати, які за це рішення голосували. На думку Михайла Головка, норма стосуватиметься лише кількох свят у рік.

Михайло Головко: «На жаль, так: в Україні багато свят і, може, забагато. Але я думаю, що це стосується виключно деяких – це Дня міста чи може іншого. І все. Тобто тут не стоїть постійно питання на кожне свято давати дозвіл. Я думаю, такого рішення не повинно бути».

Чи діятиме виконком так, як сподівається Михайло Головко, побачимо вже у грудні – на початку новорічно-різдвяних свят. А якщо й ні, то чи заперечить противник алкоголю однопартійцям, якщо ті нещодавно виділили його організації 72 квадратні метри в самому центрі міста? Можливо, надане приміщення «свободівцю» і подарували в обмін на підтримку дозволу на продаж спиртного у свята.

ІНТБ

Коментарі  

 
+4 #3 Рен 29.11.2011 08:55
Ви знову гоните пургу, шановні журналісти! Ніхто не відміняв заборону на алкоголь після 22 год., і вона зараз як діяла так і діє ! Правда, багато нерадивих підприємців її порушують, але це вже питання до корумпованих міліціонерів і муніципалів, от таких треба "висвічувати"
Цитувати
 
 
+1 #2 Умка 27.11.2011 17:04
це правда, що як пили так і будуть, але обіцянками боротися з спиртним головко і його корєша до влади прийшли, вони відверто збрехали і дальше це роблять, а ви як діти...
Цитувати
 
 
+3 #1 нічого страшного 27.11.2011 13:29
Нічого страшного не сталося. пили і після 22, бо міліція на це забила. тепер хоч це легально буде
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.